Proiectul intitulat Start la antreprenoriat în Nord-Est (S.A.N-E) a ajuns şi la Botoşani fiind adresat tuturor persoanele ce au peste 18 ani şi au o idee de afaceri. S.A.N-E le oferă doritorilor sprijin în realizarea afacerii visate, consiliere gratuită şi nu în ultimul rând, frumoasa sumă de 138 000 de lei.

S.A.N-E se desfăşoară pe parcursul a 3 ani şi cuprinde mai multe etape. Prima etapă cuprinde înscrierea persoanelor doritoare ce vor urma un curs gratuit de formare antreprenorială, acesta finalizându-se cu un un examen. După trecerea examenului, participanţii primesc o diplomă ANC. În paralel cu cursul de formare antreprenorială, cei înscrişi în examen pot începe crearea propriului plan de afaceri pe care îl vor depune la finalizarea cursului. Planurile depuse vor fi perfecţionate împreună cu o echipă de experţi a proiectului pentru a putea intra în competiţia planurilor de afaceri. Fiecare participant va beneficia de întâlniri, sfaturi, asupra propriului plan de afaceri, oferite de către experţi ai proiectului.

În urma acestei competiţii vor fi alese doar 45 de planuri de afaceri. Acestea vor fi selectate de către un juriu specializat, punctajul fiecărui plan fiind acordat pe baza unei metodologii. După încheierea competiţiei vor urma stagii de practică, adică experţii proiectului vor asigura fiecărui participant un loc în care va avea ocazia să vadă cum este condusă o afacere, munca din spatele a ceea ce se vede.

Mai apoi, urmează etapa în care cei 45 de participanţi îşi deschid firma, intrându-i fiecăruia în cont 75% din subvenţia acordată de 138 000 de lei. După deschiderea afacerii, timp de un an şi jumătate, tinerii antreprenori vor fi consiliaţi şi supravegheaţi de experţii proiectului încât să nu existe riscul de faliment al afacerii.

Proiectul Start la Antreprenoriat în Nord-Est este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 implementat de Quanta Resurse Umane, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Infoprob Bacău.