samuel pascariuBibliteca Mihai Eminescu a găzduit, luni, evenimentul de lansare a celei mai recente cărți, aparținând unui tânăr, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu, în vârstă de 17 ani, aflat deja la cea de-a treia carte. Samuel Pascariu a lansat, la vârsta de 14 ani, prima sa carte, un roman polițist intitulat Comisarul, atât în limba română, cât și engleză, iar acum propune citiorilor un volum de versuri intitulat Ego.

Tânărul este cunoscut nu doar pentru pasiunea sa pentru literatură, ci și pentru cea de filatelist, pasiune pe care și-a dezvoltat-o cu ajutorul biblitecarului Mihai Cornaci alături de care s-a format la Secția de Numismatică a Biblitecii.  Samuel a avut parte de oaspeți de marcă la lansare noii sale cărți.

Au fost botoșăneanul stabilit în Canada, profesorul Vania Atudorei sau profesorul Georgică Manole. Vania Atudorei a publicat chiar la publicația la care scrie în Canada despre Samuel, iar, luni, la Bibliotecă a ținut să spună: “Nicăieri în lume nu am întâlnit cantitatea de tineri, copii cu un potențial mai ridicat ca în Botoșani”, iar despre poeziile lui Samuel a spus că sunt adevărate diamante, sclipiri de literatură. Georgică Manole  a comentat, și el la rândul lui, scriitura tânărului, cunoscut fiind faptul că acesta are la Hănești un adevărat cenaclu literar.

Despre atmosfera aleasă a evenimentului, precum și declarații oferite în exclusivitate pentru Buzz de către Samuel Pascariu veți putea citi în numărul 77 al ziarului Buzz,  iar un reportaj veți putea urmări la emisiunea BuzzVIP realizată de Karina Todireanu.