Și copiii de la Cernăutți au parte de o revistă dedicată lor.  Aceasta se numește Prichindeii și este realizată și editată de Liga Tineretului RomânJunimea din regiunea Cernăuți. Guvernul prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni finanțează publicația care este foarte veseșă, colorată și foarte educativă. În paginile ei se găsesc jocuri, poezii și compuneri scrise de copii, concursuri cu premii, integrame, povești. La pagina 19 copiii pot găsi reguli de politeșe și bune maniere.

De asemenea, sunt și câteva pagini de colorat.  Revista copiilor, anuală, este adresată copiilor ucrainieni din Bucovina, care fac limba romană, Vania Atudorei, botoșăneanul stabilit în Canada, care vine în fiecare an acasă, a fost recent la Botoșani și l-am întrebat despre această publicație.

Autorii s-au gândit să facă această revistă deoarece  guvernul ucrainean a dat o lege ca din toamnă copiii ucraineni să nu mai facă limba română sau alte limbi străine. Este nedrept ca elevii din Bucovina să nu facă alte limbi străine deoarece  dacă vor merge să lucreze în alte localități nu vor putea să vorbească limba română sau alte limbi”