Astăzi, 26 iulie,  am fost  la redacție și Ioana Matfeev, redactorul sef, vorbește cu Alexandra Ciotir, secretar general de redacție, cea mai frumoasă fată de pe planetă, iar noi, Mădălina și Alesia, le privim cu atenție.

Dar să vedeți ce am făcut noi astăzi. Eu, Mădălina, am fost la cursul de jurnalism de  la Bibliovacanta, Alesia a fost la școala de vară de la Biserica Sfântul Ioan, iar  Alexandra a venit de acasă.

Tot astăzi, la redacție am organizat o ședință de sumar pentru următoarea ediție a emisiunii “Jurnalul copiilor”, alături de mai mulți reporteri Buzz. Copiii mai mari,  Denisa Sandu, Iosif  Pintilie și Ioana Crainiciuc, au fost și ei la ședință. Ei au venit de la Bibliovacanța unde au predat cursul și i-au învățat pe copii cum să ia un interviu, cum se face un lead sau cum se scrie o stire.

Tot la redacție, astăzi, au mai fost Paula Ifrim, Anca Biciușcă și Gabriel Șobachi, iar la final au rămas alături de noi, Alesia și Mădălina, Alexandra Ciotir și Ioana Matfeev.  Alexandra a făcut ora de voice-over, iar Ioana a ajutat-o.  Mădălina și Alesia au scris acest articol numit “O zi din redactia Buzz”.

Revenim puțin la ședința de sumar pentru a vă povesti cum s-a desfășurat.  Alexandra a condus ședința. Au fost alese idei pentru subiecte de știri. Nu vi le spunem pentru a urmări următoarea ediție, dar trebuie să știți că deja s-au format echipe pentru a realiza aceste știri săptămâna viitoare.

Articol scris de Mădălina Nichiteanu (11 ani) și Alesia Țurcanu (11 ani)