zn 2-18Mai sunt doar două săptămâni până la cea de a 5-a ediție a festivalului Zilele Nordului, iar orgnizatorii au anunțat trupele care vor urca pe scena din Poioana Teioasa din Darabani. După cum se știa, Subcarpați sunt cap de afiș anul acesta, iar pe lângă ei au mai fost anunțați și: Toulouse Lautrec, Ska-nk, The Kryptonite Sparks, Pinholes, Sidewalk Troubadours, și Le Minion.

Desigur, în afara de concerte vor mai fi și tradiționalele activităti cum ar fi: conferința Întâlnirile Nordului,  expoziții sau ateliere de fotografii, Crosul Nordului.

The Kryptonite Sparks este una din trupele cunoscute din țara noastră, din Botoșani, fidelă festivalului. Băieții  combina indie rock, alternative, funk, avant-prog și pop-rock. Ska-nk este o trupă ce s-a format in vara anului 2010, iar numele ei este o abreviere a stilurilor lor principale ska-ul si punk-ul.

Pinholes este un grup cu rădăcini rock, dar care cântă și din genurile psihedelic, post-rock, art-rock, etc. Toulouse Lautrec este o trupă cu 5 membrii, iar genul lor este rock alternativ.