01. campanie-Ziua de 15 septembrie înseamnă, anul acesta,  campania “Let’s Do It, Romania!” care coincide cu  lansarea Școlii de jurnalism Buzz. Nu întâmplător. În 2011 se lansa ziarul Buzz și se întâmpla prima implicare a micilor reporteri în această mare acțiune civică.

Implicarea copiilor -reporteri de -a lungul timpului în campania “Let’s Do It, Romania!” a constituit un model de responsabilitate pe care l-au adoptat copiii de la Buzz.  Ei știu că a arunca ambalajul ciocolatei la întâmplare pe jos e un păcat pentru natură. Ei au curajul să tragă de mână un oarecare om pe stradă pentru a-i atrage atenția că gestul lui de a fi aruncat mucul de țigară pe jos, de a nu duce la coș ambalajul de la pachetul de biscuiți este urât și polueaza natura.  Ei iubesc natura și înțeleg că  poluarea pe care o producem prin lucruri nefirești reprezintă o rană gravă pentru pământ.  Ei se implică în astfel de campanii pentru a trage un semnal de alarmă, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă că de noi, oamenii, depinde să trăim într-un mediu curat. Iar ei din “lecțiile” oferite au de învățat.

Copiii de ieri care au crescut cu campanii ca “Let’s Do It, Romania”, “Earth Hour” sau cele de colectare de deșeuri electrice, sunt adolescenții deștepți, în stare să-i certe pe cei care nu înțeleg că gesturile mici și dese salvează natura, pot să convingă oamenii cu argumente solide că DEEE (deșeurie electrice și electrocasnice) nu se aruncă la container, se colectează, se reciclează. Au acasă propriile cutii confecționate de ei pentru a colecta bateriile care se consumă, becurile de ard, mulți dintre ei colectează selectiv și sunt siderați de neputința autiorităților de asigura platforme pentru o colectare selectivă normală. Știu să -și exprime puncte de vedere argumentat, au putere de convingere și luptă pentru mediu. Au doar 15, 16, sau 17 ani. Ori chiar mai puțin. Au învățat toate aceste lucuri la Buzz. S-au format cu un caracter puternic, s-au dezvoltat cu o mentalitate de oameni responsabili.

Despre asta va fi și școala de jurnalism Buzz. Căci jurnalism înseamnă până la urmă cea mai utilă, cea mai eficientă metodă de dezvoltare personală. Cei 7 ani de Buzz sunt cel mai bun exemplu. Înscrierile pentru Școala Buzz au început. Te așteptăm alături de noi, te așteptăm să fii un viitor reporter Buzz, un viitor cetățean activ. Te poți înscrie trimițând un email la școaladejurnalismbuzz@gmail.com.