Poeta Ana Blandiana se află în aceste zile la Ipotești în cadrul taberei de exegeză literară Creativiit organizată de Memorialul Ipotești, Biblioteca Națională Mihai Eminescu. Seminarul a debutat, luni, cu o serie de comentarii pe marginea poeziei eminesciene moderate de criticul literar Vasile Spiridon.

Poezia studiată împreună cu câțiva tineri pasionați de literatură a fost “Melancolie” scrisă de Mihai Eminescu. Ana Blandiana a avut o serie de intervenții deosebite cu privire la poetul Mihai Eminescu despre care veți putea urmări în curând, la Jurnalul copiilor. Poeta ne-a declarat în exclusivitate că în luna noiembrie va lansa un nou volum  de poezii.

“Va apărea în luna noiembrie încă o carte care este una de poeme de dragoste și moarte închinată soțului meu care a murit de curând și care cred că odată cu acest moment, care este unul al existenței mele, ajung pe o altă treaptă a propriei mele poezii care este superioară”, a spus Ana Blandiana. Întregul interviu oferit de Ana Blandiana colegei noastre Denisa Sandu îl veți putea urmări la emisiunea “Jurnalul copiilor”.

Ana Blandiana a fost căsătorită cu Romulus Rusan, scriitor român, fondator al organizației neguvernamentale Alianța Civică. A fost director în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, conducând Centrul Internațional Pentru Studiul Comunismului. A murit în anul 2016.