sticle imbuteliateUn botoșănean, fost sticlar, acum la pensie, a găsit o soluție inedită de a-și continua munca sa făcută cu drag. Împreună cu soția sa, Martin Constantin lucrează obiecte artizanale, de la coloana infinitului, la căsuțe, mori de foc, cruci, inimi, toate din lemn, le sculptează după care le adaugă într-o sticlă cu țuică. “Aici sunt miniaturi tradiționale în sticlă, țuica este doar un accesoriu, pentru că fără țuica din interiorul sticlei nu arată bine obiectul”, ne spune meșterul prezent, miercuri, la Târgul recoltei de toamnă de la Botoșani, care a mai adăugat că țuica se poate consuma fără nicio grijă.

Totul e făcut manual, cu răbdare, munca artistului presupune șiu foarte multă finețe. Recunoaște că cei mai mulți clienți îi are din rândul oamenilor care au rude ori prieteni plecați dincolo de graniței. “Se cumpără în general pentru copiii de afară, pentru șefii lor de afară, noi le fcem oricum cu drag”, mai spune meșterul.

Miniaturile, adevărate obiecte de ară sunt confecționate din lemn de dud sau de tei.  Despre întreaga poveste de la Târgul recoltei veți putea citi în următorul număr Buzz, iar un reportaj la Jurnalul copiilor.