irina marghareta nistorIrina Margareta Nistor și actorul Vlad Ivanov sunt prezenți în acest weekend la Botoșani în cadrul unui ciclu de manifestări puse la cale de Asociația Artis din Iași și Agerpress. Cinema Unirea găzduiește evenimentul Centenarul filmului românesc.

În holul cinematografului Unirea, o expoziție cu imagini reprezentative te face să simți evoluția în timp a poporului român. Imagini cu sportivi români în competiții importante,  cu Donald Trump, președintele american și Klaus Iohannis, președintele românilor sau de la diferite parade militare atrag atenția.

Weekendul filmului românesc a debutat cu un documentar dedicat celor 100 de ani de România cu o sală, din păcate, aproape goală. Mai mulți botoșăneni au venit când pașii celor două importante personalități s-au apropiat de covorul roșu din fața cinematografului.expozitie

Irina Margareta Nistor, pentru prima dată în orașul nostru, a fost întâmpinată cu aplauze și buchete de flori de la botoșăneni. Atât cea cunoscută pentru traducerea tuturor filmelor de pe vechile casete video și pasiunea uriașă pentru filmul românesc, cât și actorul de origine botoșăneană au fost asaltați pentru autografe.

Pentru Denisa Sandu, colega noastră de la Buzz, cu vii aspirații spre cariera de regizor, deja cu două scurtmetraje realizate, pasionată de film și camera de filmat, întâlnirea cu Irina Margareta Nistor a fost așteptată. Doamna filmului românesc, cum i se mai zice acesteia, a rămas impresionată de implicarea reporterilor Buzz și în producții ce au legătura cu cinematografia. Aceasta a remarcat-o și pe Alesia, micuța fotograf a serii sau pe Raissa care va scrie un reportaj de la fața locului autografîn următorul număr Buzz.irina margareta nistor si denisa sandu

Mai mult, surpriza copiilor a fost că Irina Margareta Nistor i-a pomenit pe scenă apreciindu-le pasiunea pentru cinematografie. Aceasta s-a arătat interesată de cel al doilea scurtmetraj realizat de echipa Buzz pe care îl veți putea urmări în curând la CineGlobe.

Pe scenă Irina Margareta Nistor a  ținut să mulțumească pentru grămada de flori primite, dintre care un buchet de la mama actorului Vlad Ivanov. Totodată, aceasta a mai spus despre următorul film în care este implicat Vlad cu mari șanse la Oscar.

“Am primit o grămadă de flori, îmi plac la nebunie și un buchet chiar din partea mamei lui Vlad, care ni l a dăruit pe Vlad, el e mereu în festivalurile mari, el e tot timpul acolo, anul viitor cu un cinema unireafilm care se numește Sunrise făcut în Ungaria de cel care lua Oscarul acum doi ani, filmul pleacă la Oscar și sunt convinsa că va fi în primele 5…”, a spus Irina Margareta Nistor.

Vlad Ivanov și-a mărturisit gândurile revenirii pe plaiuri natale. “Am o emoție specială pentru că în sală este mama mea, sunt prietenii mei, sunt profesorii mei,  oameni care m-au ajutat și care mi-au îndreptat pașii spre ceea ce sunt acum”, a spus Vlad.

Botoșănenii pot veni și mâine la Cinema Unirea. Seara de sâmbătă s-a difuzat filmul „Câini”, iar duminică va fi proiectat filmul “Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber.