premiile steaua norduluiAugustin Eden, Vasile Adăscăliței, Sergiu Manolache, Mihai Pastramagiu, Carmen Moraru, Mihai Matei și Gheorghe Ciobanu sunt personalitățile culturale care au primit anul acesta trofeul Steaua Nordului în cadrul tradiționalei de acum manifestări intitulate Premiile culturale Steaua Nordului.

Ca în fiecare an, la evenimentul al cărui suflet se știe deja, este omul de cultură Dorel Gaftoneanu, au luat parte oameni de cultură.

Fiind organizată în an centenar, directorul Muzeului Județean Botoșani, Sergiu Balanovici a ținut o scurtă prelegere dedicată Marii Uniri. S-au întâmplat momente muzicale de o ținută sobră și sublimă în același timp susținute de corul condus de profesorul Laurențiu Palade, un steaua norduluimoment a aparținut și cântăreței de muzică populară Cornelia Ciobanu sau cântărețului Cozmiță Lascarache. Momentele de poezii au aparținut actorilor Petronela Chiribuță și Cezar Amitroaie.

Despre importanța acestor premii, așa cum ne-a explicat omul de cultură Gheorghe Median sau despre bucuria de a organiza în fiecare an această manifestare, așa cum ne-a relatat domnul Dorel Gaftoneanu, vom vorbi în următoarea ediție a jurnalului, dar vom comenta și în următorul număr Buzz.