Mădălina Nichiteanu
Mădălina Nichiteanu

trofeul cel marerUn adevărat maraton muzical a avut loc, sâmbătă, 27 octombrie, la Uvertura Mall. Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru copii și tineri “Bucuriile muzicii” ediția I – Ritmurile Nordului s-a intitulat manifestarea. Festivalul organizat de Consiliul Județean Botosani și Școala Populară de arte George Enescu Botosani a reunit vocile a 140 de copii și tineri talentati.

Sufletul acestei manifestări a fost  profesoara  Ana Maria Ionescu de la Școala Populară de Arte  George Enescu Botoșani, iar juriul a fost format din  profesori coordonatori și tineri talentați. Premii mari și foarte mari au obținut și de această data copiii și tinerii din Asociația Cheia Sol, coordonati de prof. Oana Puscasu-Pintea sau copiii de la Școala Populară de Arte George Enescu Botosani, concurenții din Piatra Neamt, Iași sau cei veniți din Republica Moldova. De altfel, trofeul cel mare a plecat dincolo de Prut, în Republica Moldova,  la Mădălina Turcan de 14 ani. În imagine, alături de profesoara Ana Maria Ionescu de la Școala Populară de Artă.  Mădălina se pregătește cu profesorul Andrei Boaghe.

Au fost peste 100 de concurenți, la diferite secțiuni și categorii de vârstă care au evoluat pe scena de la etajul al IV-lea din mall de dimineață până seară.

Evenimentul a beneficiat de sponsori ca Fly Music și Uvertura Mall, iar premiile au constat în trofee, diplome, agende personalizate, poze cu copii premiatimedalii, premii în bani și diferite vouchere. Un festival frumos, cu voci ce promit să facă cinste orașului, cu ținute elegante și inspirată alese. Toate au dat prestigiu, farmec și culoare orașului.

În calitate de concurent, am obținut premiul al II-lea, distincție ce m-a făcut extrem de fericită și pentru care mulțumesc profesorilor mei de canto, parinților și juriului. Un premiu I la acest festival  a obținut și Denisa Franț, colega mea la grupul Cheia Sol și la cercul de de jurnalism “Micii reporteri”.

Autor: Mădălina Nichiteanu, 11 ani