dinozaurHalloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată, astăzi, de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților  irlandezi din Statele Unite ale Americii.  Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Pentru că, imediat, se apropie Halloween-ul, m-am gândit să vă dau niște sfaturi de costume care nu au mai fost folosite până acum.

În primul rând am avea costumul Coco, personajul principal din noul film cu același nume. Costumul este foarte interesant și colorat, ai putea să ți-l faci din hârtie creponată pe care o găsești la librărie sau dacă vrei ceva mai pretențios, poți ruga o croitoreasă să-ți facă un gen robă largă dintr-un material de culoare neagră cu desene foarte colorate. Mai ai nevoie și de o mască cu față de schelet. Este un costum haios,  dar și un pic înfricoșător, tocmai bun de Halloween.

De Halloween ai putea să te costumezi și în ceva mai comic nu doar înfricoșător, cum ar fi o legumă dansatoare,  un fruct jucăuș,  o notă muzicală, de asemenea, jucăușă sau un dovleac grăsuț. Ar fi ceva foarte simpatic și haios. Toate acestea ai putea să le cumperi de la magazin pentru că sunt o mulțime de modele sau să-l confecționezi chiar tu din hârtie creponată, din hainele tale mai vechi la care poți renunța.

În al diolea rând ar mai fi, ca idee, o păpușă horror pentru că aceasta nu se va învechi niciodată la această sărbătoare. O poți confecționa dintr-o o perucă formată din două codițe, o rochie mai ruptă si murdară (poate ai în dulap una veche pe care n-o mai porți), o pereche de papuci albi, eventual ascuțiți în vârf  și în mână ține o păpușă sau un ursuleț, deoarece  acest detaliu face tot costumul.

Pijamaua, cea mai nouă idee de Halloween

Un alt costum  la modă anul acesta de Hallowen  este pijamaua. Dar nu orice fel de pijama, ci una cu formă de animal: tigru, panda, leu, ren, urs sau unicorn. Pijamalele sunt foarte simpatice și drăguțe și poți face cu prietenii tăi o petrecere în pijamale.  Mie personal, îmi place foarte mult această idee cu pijamalele, sunt chiar și confortabile. Dacă alegi această variantă, îți propun să-ți aduci și o pernă draguță în formă de inimă sau emoji. Dacă nu ai o pernă simpatică poți să-ți aduci o jucărie de plus, ba chiar le poți aduce pe amândouă.

Să nu uităm de tânărul și magnificul Harry Potter! Este foarte popular, iar costumul ar putea fi confecționat chiar de tine. Ai nevoide doar de o pelerină, o rochie, de preferat de culoare neagră, o pereche de ochelari rotunzi, o mătură și o baghetă. Bagheta o poți confecționa dintr-un băț pictat cu acuarele sau o poți achiziționa de la magazine de jucării.

Eu mă voi deghiza  într-un ren (pijama) și mă voi încalța cu adidași. Sper că v-au plăcut ideile mele și v-au fost de ajutor. Ne vedem data viitoare cu noi idei mai surprinzătoare pentru alte sărbători.

Autor: Mara Ștefan, 10 ani