vlad zamfirescuActorul și regizorul, Vlad Zamfirescu, a fost prezent, sâmbătă seară, la Botoșani pentru premiera primului său film în calitate de regizor, Secretul fericirii. Fiul celebrului actor, Florin Zamfirescu, Vlad a fost atât actor în distribuția filmului amintit, cât și regizor. Filmul deja premiat la TIFF spune povestea a două familii, prieteni de 25 de ani.

Totul se întâmplă pe terasa uneia dintre familii.  Toma şi David împart un cui şi primul îi propune treptat celui de-al doilea o înţelegere care implică schimbarea soţiilor. Întâmplarea se petrece într-o singură noapte și capătă întorsături neașteptate iar propunerea lui Toma care te face chiar să râzi capătă cote dramatice.

Publicul, prezent într-un număr destul de mic în comparație cu alte premiere la Cinema Unirea, a avut ocazia să să-i adreseze întrebări lui Vlad Zamfirescu și producătorulu. Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina cionemaVelcescu și Theo Marton.

Filmul, realizat cu un buget de 350.000 de euro, a obţinut premii la mai multe festivaluri internaţionale. Astfel, la Los Angeles Film Awards, în SUA, a primit trofeul pentru cel mai bun duet (Vlad Zamfirescu şi Theo Marton) şi o menţiune pentru cel mai lungmetraj de ficţiune, la Virgin Spring Cinefest din India a obţinut Silver Award pentru cel mai bun debut şi a mai fost selectat în competiţiile oficiale la Burgas International Film Festival din Bulgaria şi la Festivalului Anonimul din Sfântu Gheorghe.

În vârstă de 44 de ani, Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa lui Ion Cojar. Actor de teatru şi film, Vlad Zamfirescu, a jucat în lungmetraje precum “Stare de fapt”, de Stere Gulea, “Italiencele”, de Napoleon Helmis, şi “Orient Expres”, de Sergiu Nicolaescu.