În perioada 5-9 noiembrie la Liceul Pedagogic  Nicolae Iorga, s-a  desfășurat Săptămâna Altfel. La clasa a V-a A, unde învăț eu,  s-au desfășurat mai multe activități.

Luni, de la 9 la 10.00, împreună cu colegii mei, am desfășurat o activitate intitulată “Din minunile naturii”. Doamna dirigintă ne-a citit dintr-o carte informații despre animale sau plante pe cale de dispariție. Am învățat lucuri interesante despre mediul înconjurător  sau cum trebuie să protejăm pământul. Am aflat, de pildă, despre ursul grizzly, despre care chiar nu știam. Este foarte vânat pentru carne, trăiește îm America de Nord, este foarte asemănător cu ursul negru, diferențele fiind de comportament, fiind mult mai agresiv, blana nu este la fel de deschisă ca a ursului negru și este, în special, un animal nocturn, foarte rar ieșind din bârlog în zori.  Apoi, am  fost la Asociația Ștefan Luchian unde am aflat lucruri despre viața pictorului pe care îl mai recunoaștem prin artistul Florilor. Mi-a plăcut foarte mult aceasta activitate deoarece mi-am dat seama ce personalități mari avem aici în Botoșani.

Marți, de la 9.00 la 10.00, am desfășurat activitatea intitulată “Recuperăm-Acționăm-Decorăm” în cadrul căreia am făcut din materiale reciclabile pălării, vaze, suporturi de creioane și alte obiecte care au impresionat- o pe doamna noastră dirigintă, Constanța Seniuc. Mi-a plăcut această activitate fiindcă am descoperit cate lucruri interesante putem face cu materialele pe care de obicei le aruncăm la gunoi.  Am vizitat apoi Bibloteca școlară, unde am citit  compunerile și ideile noastre despre importanța biblotecii școlare, temă pe care am avut-o pentru această zi. Mi-a plăcut la această activitate pentru că am vorbit despre unul dintre subiectele mele preferate: lectura.

Miercuri, de la 10.00 la 11.00, am desfășurat activitatea intitulată “Călatorie în jurul lumii” în cadrul căreia am vizionat filme despre diferite țări. Am fost foarte impresionată de curațenia si frumusețile din Anglia,  mai ales din lutLondra. Toate  țările sunt, însă., frumoase prin stilul și tradițiile lor.

Joi, de la 10.00 la 12.00, am mers la centrul de olărit din Botoșani. Unii dintre copii au putut chiar să deseneze pe lut modelat într-o tăbliță sau și-au putut cumpăra diferite obiecte drept suvenir.

Vineri,  de la 10.00 la 11.00, am mai vizionat din nou filme din alte țări, iar apoi am ieșit pe terenul de sport unde am desfășurat activități sportive.

La finalul activităților, împreună cu colegii mei, am vizitat-o pe doamna noastră învățătoare din clasele I-IV. A fost o întâlnire frumoasă, emoționantă, doamna primindu-ne cu bucurie. Săptămâna altfel la clasa mea a fost una frumoasă și inspirată. Voi ce ați făcut în Săptămâna altfel? Ne puteți trimite impresiile voastre despre activitățile desfășurate pe contact@telebuzz.ro, iar povestea ta va fi publicată pe site. Nu uita de poze și filmulețe dacă ai!

Autor: Alesia Țurcanu, 11 ani