AFIS Lansare de carte 12 decembrie 2018Centenarul  s-a consumat. Ne-a însuflețit,  ne-a marcat, suntem mai conștienți de valoarea noastră și de un anume rost pe care ni-l putem asuma cu responsabilitate. Dar viața continuă și odată cu ea și activitățile cotidiene ale bibliotecii județene.

Intrate în cotidian au devenit lansările de carte ale domnului Gică Manole, într-atât ne-am obișnuit cu noile apariții editoriale semnate de inimitabilul profesor de la Dorohoi. O uluitoare forță de creație, o îndârjire admirabilă în servirea adevărului istoric și o atitudine de neastâmpăr intelectual nu-i lasă autorului nici o clipă de răgaz, de parcă ar avea o misiune de împlinit contra cronometru… Și poate că are! La simpozionul centenarului organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani în 15 noiembrie, domnul prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, directorul Institutului de istorie ”A.D. Xenopol”, din Iași afirma că în România nu a apărut în ultimii 30 de ani nici o lucrare de autor pe domeniul istoriei, care să poată fi considerată majoră, de referință…

Așadar, miercuri 12 dec. 2018, ora 17.00, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani vă invităm să salutați alături de noi apariția unui nou volum sub semnătura domnului profesor Gică Manole. Volumul se intitulează „1918 – anul mântuirii neamului românesc”, a apărut la Editura Quadrat, din Botoșani, în 2018 și va fi prezentat miercuri de către directorul Teatrului de Stat „Mihai Eminescu” – Botoșani, domnul Traian Apetrei.

Suntem nerăbdători să ascultăm cuvintele însuflețite și pline de patos ale celor doi cărturari botoșăneni, alături de dumneavoastră. Va fi un nou moment încărcat de emoție și informație inedită.