Nu știu cine a scris textul de rămas bun pentru jurnalistul Mugur Corpaci de la Radio România Actualități care mi-a plăcut foarte mult (aici îl puteți citi!). Nu mi-l amintesc foarte bine de la pupitrul știrilor pe omul de radio Mugur Corpaci, probabil în mintea mea s-a fixat mai puternic ca om al redacției de sport.

Dar vreau, cu acest prilej, din păcate, nefericit și nedrept pentru presa românească (am pierdut un jurnalist corect, vertical, sincer în relatare; cu adevărat, aș spune că presa românească este în doliu când unul dintre cei care și-a făcut meseria cu abnegație, cinstind adevărul se duce dincolo de lumea noastră) să fac o mărturisire sinceră.

Faptul că ascult de când mă știu Radio România Actualități, se știe. Am făcut-o pentru muzica românească de care eu una am fost mereu pasionată, dar treptat, crescând, am avut nevoie de informații. Le-am primit de cele mai multe ori tot de acolo. Ascult Radio România Actualități din perioada aparatului mare, de lemn, până la undele internetului (și nu am nici 40 de ani!). Îl ascult dintr-un unic motiv.  Aici, la Radio România Actualități sunt adevărații profesioniști.

Redactarea știrilor se face pertinent, corect (din toate punctele de vedere), vertical, fără influențe. Prezentarea lor îți este făcută de voci clare, curate, pătrunzătoare, cu dicții perfecte, așa cum a avut Mugur Corpaci, așa cum stă scris și în textul ăsta de adio (Oh, Doamne, doar 51 de ani!).  Acesta este motivul pentru care le recomand micilor mei reporteri să asculte Radio România Actualități. Să asculte jurnalele de știri ale acestui post de radio. Să asculte prezentarea, vocile, claritatea lor, să fie atenți la redactarea textelor de știri. Scurte, concise. Așa cum e normal la radio.

Le recomand postul acesta ori de câte ori am ocazia pentru că aici profesionalismul (am descris mai sus cum îl văd eu!) e la el acasă. Odată m-a supărat Radio România Actualități pentru că mi-a luat emisiuni de muzică românească pe care le ascultam cu inima pe difuzor. Dar nu neg, cu toate acestea, profesionalismul adevărat al oamenilor care lucrează aici.  Așa îmi doresc să-i văd pe micii reporteri peste ani. Dăruiți, implicați, făcându-și treaba cu sinceritate, învățând de la cei mai buni, luptând pentru ADEVĂR.

Dumnezeu să -l ierte pe Mugur Corpaci! Prea tânăr pentru a pleca atât de departe, prea tânăr ca să vorbesc la trecut despre profesionalismul cu care și-a desăvârșit meseria. Doamne, mai lasă-i pe cei cu adevărat buni ca cei mici, la început de drum, să aibă de la cine învăța.