denisa frant masti În fiecare an, pe data de 31 decembrie, împreună cu familia, merg în comuna  Vârful Câmpului, unde chiar în curtea Primăriei, are loc  “Festivalul datinilor și omastibiceiurilor de iarnă”.

Pe scenă, coruri de copii, cu glas cristalin,  au  colinde romanești.  Chiar la intrarea în Primărie, mai mulți oameni mascați cântau și suflau din trompete care sunau ca un clopot uriaș.  În curtea Primăriei oameni foarte mulți, toți se înghesuiau să vadă benzile și căiuții.

Călușarii erau îmbrăcați deosebit; purtau fiecare o ie cu modele tradiționale, iar pe cap șăpci, la fel ca iile, cu modele tradiționale. Evident, din mâinile lor nu lipseau biciurile. Dansau, cântau creând o atmosferă încântătoare.

Dar nu numai căluții și călușarii au impresionat, ci și caprele au avut un joc spectaculos. Au dansat cu copiii prezenți, s-au jucat cu ei,  iar copiii erau foarte bucuroși. />masti foc de tabara

Urșii, și ei foarte drăgălași; erau pufoși, jucăuși și frumoși. Copiii îi iubeau mult pe ursuleții care se jucau completând atmosfera unică.

Gazdele au oferit sucuri, prăjituri și colaci, totul devenind  ca o petrecere în aer liber. Cel mai frumos moment a fost, de departe, focul de tabără la care cu toții încercau să se încălzească. A fost o frumoasă zi și mă bucur că Primăria acestei comune ține la tradițiile noastre și le promovează.