karina todireanu6 ianuarie. Prima petrecere tematică în sânul familiei Buzz. Am mai făcut până acum, dar obișnuite.  Peste 25 de copii veseli. Colorați. Care mai de care mai inventivi în ținute. Tema petrecerii: ARLECHINUL. În 2011, veterana redacției Buzz, Karina Todireanu, și astăzi prezentă în redacție, cânta în grupul Cheia Sol, iar unul dintre cântecele care ne-a legat pe noi două sau pe ea de Buzz sau Buzz ul de ea,  a fost Arlechinul. Avea 9 ani și multă poftă pentru scenă. În costumația aceea portocalie și-a făcut și prima apariție la TVR Iași în calitate de reporter Buzz. A și cântat, evident, dar era reporter deghizat în arlechin.

Salt în timp. 2019. 17 ani. Au trecut pe nesimțite anii. 8, mai exact. Karina e o domnișoară în toată regulă. O evoluție spectaculoasă în fața camerei. O voce plăcută. Are chiar câteva premii în ceea ce privește talentul ei de voice-over. O scriitură de ziar care s-a perfecționat în timp. Un discurs oral coerent, bogat în cuvinte, expresiv, care emoționează, care convinge. Un reporter, gata oricând să ne transmită de la oricare televiziune sau radio. Calități pe care le-am șlefuit împreună aici la Buzz. Aici în familia asta mică, în spațiile pe care le-am avut cu greu. A muncit pentru ceea ce e azi. A muncit mult. Și am convingerea totală că în privința jurnalismului ceea ce este astăzi i se datorează ei total. A fost, sunt sigură, doar dorința ei uriașă de a rămâne până la sfârșitul micilor reporteri – așa spunea ea când era la vârsta Arlechinului (a se înțelege, sfârșitul acesta ca final de liceu, ca început de etapă nouă pentru ea). Ziua Karinei e de fapt pe 7 ianuarie. La mulți ani, Karina -Ioana!

Am apreciat întotdeauna perseverența ei. Rubrica ei pe care i-am dat-o în micul nostru fanzin pe atunci -Info Micii reporteri – pentru că voiam să scrie, să găsească subiecte, este prezentă  și azi în paginile ziarului. Caută și azi cu aceeași poftă și dăruire talentele Botoșaniului pe care le promovează prin articole scrise de ea. O face de 8 ani, lună de lună. O probă de o consecvență fantastică mai ales în cazul unui copil.  Are tenacitate, răbdare, este foarte ambițioasă atunci când își găsește țelul. Și dincolo de toate acestea, este un copil muncitor. Își împarte, cum numai ea știe, timpul pe toate laturile vieții, iar viața ei de acum și de până acum înseamnă: școală, muzică, instrument și jurnalism. Mult pentru un copil pentru care nevoia de joacă e firească. Sper că s-a și jucat între timp sau poate că pasiunile karina ziua eiastea au fost jucăriile copilăriei ei. Jucării care o vor urmări toată viața. Pe care le va lua în rucsacul vieții, care o vor ajuta să-și găsească calea. Aș spune că deja a găsit-o căci  e un pic jurnalist, e un pic cântăreață. Mai trebuie doar dâra de noroc să se totalizeze, să-și dea atestatul dezvoltării sale. Am toată încrederea că la perseverența și tenacitatea dovedite până acum va reuși. Pe jurnalism, cel puțin.  Aici mă pricep, aici spun.

Karina va face carieră în jurnalism. Ca alți câțiva copii din redacția Buzz care au crescut odată cu ea. Am toată încrederea. Depinde doar de ambiția și dăruirea lor. Pe care o au. Și ea, Karina, și ceilalți. Dar despre ceilalți în lunile următoare, la ocaziile lor. Până atunci și ea, Karina, și ceilalți mai au de demonstrat la Buzz. Karina este în clasa a XI-a la Liceul de Artă Ștefan Luchian. Prezintă emisiunea Buzz Vip la Televiziunea Adolescenților pe Youtube, este PR al ziarului și cum spuneam, are propria rubrică de la primul număr al ziarului. Încă nu exista Buzz. Primul număr al micului fanzin Info Micii reporteri.  La mulți ani, Karina!