fantoma-aniei-cover_mobilAnul 2018 a fost un an foarte productiv pentru mine mai ales din punct de vedere a lecturilor. Am reușit să citesc 30 de  cărți. Mi-a fost foarte greu să fac un top al cărților, dar la final am reușit să aleg cele mai bune zece cărți citite.

Voi începe cu locul  10 unde am plasat  cartea  ,,Întreab-o pe Alice” scrisă de un autor anonim. Cartea este puțin mai dură și cu un subiect dedicat mai mult adolescenților. Totuși, eu deși am 11 ani, am înțeles subiectul care mi-a plăcut.

Pe locul 9 situez  cartea ,,Pasare Cântătoare” scrisă de  Kathryn Erskine. Acestă carte, la fel ca cea de pe locul 10, are un subiect mai trist  fiindcă personajul principal s-a născut cu o boală.

Pe locul 8  pun cartea  ,,Integrala Maus” de Art Spiegelman. Acestă carte este diferită de celelate cărți deoarece este un roman grafic. În această carte se vorbește despre tatăl autorului care în copilăria lui a avut parte de un  razboi unde a luptat și Adolf Hitler. Cei care adora istoria ar putea fi interesați de acestăa carte.

Pe locul 7, situez cartea  “Jurnalul unui puști ” de Jeff Kinney. Cartea poate fi citită de oricine. Cartea acesta m-a făcut să mă simt bine, mi-am adus aminte de copilarie. O recomanda băieților, dar poate fi citită și de fete.

Cartea de pe locul 6 se numește ,,Însemnările unei puștoaice” de Rachel Renne Russel. Acesta seamănă cu seria precedentă, dar este recomandată, în mod special,  fetelor.

Cartea de pe locul 5 se numește ,,Zâmbește” de Raina Telgemeier. Cartea acesta este un roman grafic doar că pușin mai amuzantă și pentru toate vârstele.

Cartea cu de pe locul 4 se numește  “Am nevoie de pace” de Bana Alabed. Acesta carte este scrisă de o fetiță de 9 ani și vorbeste despre zilele de raăzboi din Sirira.

Cartea de pe locul III  este ,,Crăciunozaur ” de Tom Fletcher  și are o poveste de Crăciun. Este perfecta s-o citești în zilele de Crăciun.

Pe loculk II, am pus cartea  ,,Harry Potter ” deoarece mi-a plăcut toată seria. Cel mai mult mi-a placut volumul al II-lea.

Pe locul  1 am pus cartea ,,Fantoma Aniei” de Vera Brosgol. Cartea este un roman grafic și sigur îți place deoarece are acțiune, este de groază, dar și foarte amuzantă. Nu  ai cum să  nu o iubești. Acesta a fost topul meu din 2018. Al tău care este?