Screenshot_20190115-190544Schimbând puțin modul de acordare al marelui premiu pentru poezie, anticipând practic câștigătorul înainte de a fi aflat din procesul verbal semnat de juriu.

Practic, poeții nominalizați la câștigarea premiului oferit de municipalitate ai fost invitați pe scena recitand fiecare câte un poem din creația proprie.

La final au rămas poetul câștigător și viceprimarul municipiului cu premiul pentru câștigător. Prin urmare citirea procesului verbal m-a fost decât ceva fornal.

Câștigătorul premiului Opera Omnia și totodată cel care a devenit cetățean de onoare al municipiului este  Liviu Ioan Stoiciu. Poetul a spus   ca era posibil ca prezenta lui Botosani sa nu se producă deoarece cu o zi în urma suferise o criza de bila.

Ca fapt inedit, s-a propus chiar ca Botoșani ul sa între în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți cetățeni de onoare ai orașului din rândul poeților.

Acum, în recital susținut de Adrian Naidin.

Liviu Ioan Stoiciu este născut la data de 19 februarie în anul 1950 în comuna Dumbrava Roșie din județul Neamț. Este poet, prozator și scriitor optzecist roman. Actualmente, locuiește în Brașov, dar este domiciliat în București.

Debutul publicistic s-a produs, în 1967, cu versuri în pagina literară a ziarului regiunii Bacău, Steagul Roșu. În 1974 este prezentat ca poet în revista Familia de Ștefan Augustin Doinaș: „Liviu Ioan Stoiciu – Realul, ca plasmă poetică”.

Debutul editorial cu ciclurile de versuri Balans se face în Caietul debutanților, 1977 (Editura Albatros, 1978) și Cantonul 248 în Caietul debutanților,1978 (Editura Albatros, 1979).