Chiar pe 15 ianuarie, în satul natal al poetului Mihai Eminescu, s-au desfăşurat activităţi despre Eminescu şi poeziile sale. Memorialul Ipoteşti, a fost împânzit  de elevi de la mai multe şcoli din  Botoşani, care au venit să participe la activităţi.
Elevii au asistat la o conferinţă susţinută de profesorul Bogdan Creţu, împreună cu poeţii Ioan Es. Pop, Cosmin Perţa şi Dan Sociu.

Deşi iniţial conferinţa nu a fost pe placul tinerilor care şi-au pierdut concentrarea, când a început recitarea poeziilor interesante, capetele lor au fost din nou trezite.

Fiecare autor citea, pe rând, câte două poezii, apoi urmau discuții și încă alte   două poezii.

Poeziile contemporane, cu iz umoristic au fost pe placul liceenilor, care au râs şi au aplaudat.

Activităţile de la Ipoteşti au continuat cu vernisajul expozitiei “Îngeri la Ipoteşti”, a pictorului Liviu Şoptelea.

20190115_134243

Mai inedită a fost o bucată lungă de pânză care a fost pictată cu tot felul de simboluri ce reprezintă îngerii şi închisoarea urbană în care trăim. Acesta a scos o bucată de material şi a început să o dea din mână în mână spunând “Haideţi să facem o punte între noi precum încerii”, acesta dorind să ne spună să fim mai solidari între noi.

Expoziţia a fost fotografiată şi filmată de către oamenii prezenţi, mai ales de tinerii de la liceu, care au postat

imaginile pe siteurile de socializare.

20190115_134100

Vernisajul a fost acompaniat de un recital de muzică clasică susţinut de cvartetul Phoebus  Botoşani, iar la final s-a servit vin fiert şi cozona.