indrazneste-15022016Săptămâna s-a încheiat la Școala Elena Rareș cu o activitate interesantă dedicată fetelor.  Intitulată “Cum să crești #CaOFata”, aceasta a avut ca scop conștientizarea fetelor privind propriul organism.  Pe, 22 ianuarie, am participat împreună cu colegele mele, la un curs despre pubertate și transformările pe care le parcurgem noi, fetele.

Am învatat că nu trebuie să ne fie rușine de corpul nostru, ni s-a vorbit despre igiena pe care trebuie s-o facem zilnic, despre schimbările corpului în perioada pubertății. Nis-a mai spus ca atuni când avem ceva pe suflet, e bine să le spunem părinților, pentru că ei ne vor ajuta.

La curs au participat aproximativ 20 de fete, acest curs fiind organizat de firma Always. Scopul acestui curs a fost de a ne pregati pentru schimbarile care au loc în corpul nostru,  comportamentale și emoționale.

Călătoria prin adolescență presupune o serie de probleme: -scăderea stimei de sine; frica de eșec; – stări emotive accentuate (pozitive sau negative);  schimbări bruște de dispoziție;  o atenție crescută asupra imaginii noastre în fata celorlalti.

În aceastăa perioadă, schimbările fizice sunt vizibile, cum ar fi: creșterea în înălțime, dezvoltarea corporală, acneea, mirosul propriu specific. Din acest motiv, fetele au nevoie de aprecierea și sprijinul părinților, de informații privind igiena personală, de sfaturi specifice.

Ni s-a explicat că toate aceste lucruri sunt firești și că este doar o etapă a vieții noastre, care trebuie întâmpinată cu entuziasm, nu cu disconfort. La final, ni s-au oferit produse și pliante informaționale, iar eu și colegele mele am plecat mai încrezătoare, mulțumite și pregatite pentru această nouă etapă a vieții.

Autor: Mădălina Nichiteanu, 11 ani