amelia balanCei mai mulți oameni spun despre generația actuală de copii că stă prea mult cu ochii în telefoanele mobile, jucându-se pe el ori folosindu-l greșit. Nu este chiar adevărat. Sunt tineri care găsesc alternative interesant de creative pe telefonul mobil și în aplicațiile lui la modă.

Amelia Balan Alexandra are 11 ani (foto) și citește foarte mult. Ea deține o pagină de bookstagram. Pe acea pagină utilizatorii fac poze cu cărți. pe care le citesc și vor să le recomande și altora.

Pornind de la ideea acestei pagini, Amelia a lansat de curând un maraton de citit, o tendință tot mai întâlnită în rândul copiilor și al tinerilor de azi. Adică, se fac grupulețe online pe această pagină și își fac provocări de curse pentru citit.

În  maratonul lansat de Amelia, ea a propus copiilor din grup să citească în șase zile 700 de pagini. Maratonul  se desfășoară în perioada 4-10 februarie. Până  în prezent și-au anunțat participare cinci persoane. “Am decis să fac acest maraton pentru că am vrut să fiu foarte productivă în materie de lectură”, ne-a spus Amelia despre inițiativa ei..

Participanții la maratonul de lectură postează ca Instastory în fiecare zi numărul paginilor citite și impresii despre cele lecturate.  În maratonul Ameliei particip și eu și deja am citit 575 de pagini.