afis micil prinCinema Unirea a găzduit, sâmbătă seară, un spectacol muzical al unei trupe independente.  Aparținând Asociației   Red Nose Society, spectacolul îi are în distribuție pe  Alexandra Penciu (Galaţi), Ştefan Ruxanda (Piatra Neamţ) şi Vlad Gălăţianu (Vaslui).

Cei trei s-au întâlnit la București, aflându-se împreună la prima lor colaborare cu acest spectacol.  Un spectacol muzical ce folosește ideea inocenței, care te întoarce la copilărie și prin asta aduce emoție.

Celor trei li s-a părut interesantă asocierea acestor idei cu marea operă a lui Saint Exupery “Micul prinț”.

Un decor minimalist pe scenă. Apar cei trei cu instrumentele lor și un ecran pe care sunt vizionate imagini cu mai mică sau mai mare legărtură cu ceea ce cei trei au a povesti.

Ştefan Ruxanda este iniţiatorul şi regizorul “Micului prinţ”, joacă, de regulă, pe scena Naţionalului Bucureştean şi are o impresionantă listă de roluri, premii, participări la festivaluri, dar şi spectacole regizate, workshopuri, a colaborat cu Dan Puric, a  jucat în seriale  TV, este doctor în teatrologie (Magna cum laude), cu teza “Teatrul românesc – expresie a spiritualităţii naţionale”.

alexandra penciucVlad Gălăţianu joacă în multe producţii ale Teatrului “Elisabeta” şi Teatrului “Nottara”. Are certe calităţi muzicale, cântă vocal şi la chitară, preferând jazzul şi hip-hopul. A activat într-o trupă de rap, dar a experimentat şi opera, în pielea personajului Sf. Gheorghe din spectacolul “Lucia di Lamermoor” de G. Donizetti, în regia lui Ognian Draganov, la Opera Naţională Bucureşti.

Alexandra Penciu este absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, actualmente actriţă la Teatrul “Constantin Tănase”, pe Alexandra am ascultat-o la Galaţi cu diferite ocazii, dar şi la “Românii au talent”, “Vocea României” sau Eurovision 2017, când s-a calificat în semifinală.

O cronică interesantă despre spectacol puteți citi aici.