serban-mihai-ionica-in-liceeniiUna dintre melodiile nelipsite din recitalurile pe oana sirbu si banicacare Oana Sîrbu le susține de obicei este, cu siguranță, celebra Ani de liceu, cunoscută din seria filmelor de succes Liceenii. Chiar și după 33 de ani de când seria aceasta a fost lansată, se bucură de succes la fel de mare chiar și în rândul liceenilor de azi.

Melodia este în continuare un fel de imn la toate banchetele de sfârșit de an școlar pentru liceenii de azi, iar redifuzarea filmelor din seria amintită trezește nostalgii nu doar în mintea adulților de azi, foștii liceeni, ci și bucurie în sufletul adolescenților de azi.

Oana Sîrbu a susținut recent un recital la festivalul Mărțișor Dorohoian, ocazie pentru noi de a o întreba cum vede ea succesul acestui film astăzi după mai bine de trei decenii de la lansare.

 

Emisiune Fapte-n ARTE în cadrul căreia a fost difuzat reportajul dedicat festivalului Mărțișor Dorohoian o puteți urmări aici.

Liceenii este un film de dragoste românesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ștefan Bănică-juniorMihai ConstantinOana SârbuCesonia PostelnicuTudor PetruțTamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Ștefan Bănică Jr.) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu). Idila lor va trece prin multe încercări.

El se află pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.