karina todireanu premiuO botoșăneanca a fost selectată intre cei 11 concurenți romani care vor participa anul acesta la cea de-a XV a ediție a festivalului internațional de muzică ușoară George Grigoriu.

Este unul dintre cele mai puternice festivaluri de profil la ora actuala din tara noastră având în vedere că beneficiază de cea mai mare orchestra. Concurenții admiși în concurs vor canta pe scena acompaniați de big bandul radio condus de Ionel Tudor.

Botoșăneanca ce a întrat în concurs este colega noastră de la ziarul Buzz, Karina Todireanu în vârstă de 17 ani. (foto: Karina cu premiul obținut la festivalul Trofeul tinereții, secțiunea Junior, alt mare festival musical)

Festivalul desfășurat la Brăila, orașul unde s-a născut George Grigoriu, unul dintre cei mai mari compozitori de muzică românească ce a lansat nume mari ale scenei românești, se remarca și prin prezenta in fiecare an a unui număr mare concurenti străini foarte buni, nu o data aceștia dând clase în ceea ce priveste pregătirea muzicala românească soliștilor romani din concurs.

Anul acesta sunt 13 concurenți din străinătate atât din Rep Moldova, cât și din Italia, Malta, Franța sau America. Majoritatea trofeelor au fost câștigate de concurenții străini.

Festivalul are loc anul acesta în perioada 17-19 mai.