ciucaA doua zi a festivalului de teatru pentru adolescenți ,,Lyceum” aflat la cea de0a 23-a ediție, a continuat, marți, cu trupa Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciuca” din Săveni. Tinerii au propus spectacolul ,, Eppur și Mouve”, o adaptare după Alexandra Băcanu ce a avut drept scop regăsirea de sine. “Nu contează adevărul, ci puterea” acestea au fost cuvintele care au lăsat o liniște apăsătoare în sală, iar la sfârșit, publicul s-a ridicat în picioare, unii chiar au început sa plângă.

Al doilea spectacol al zilei a fost unul de debut pentru elevii Liceului ,,Alexandru Cel Bun” cu spectacolul “Omul care vorbește singur” de Matei Vișniec, scenografia și regia artistica Ioan Crețescu, actor al teatrului Mihai Eminescu, ce îi trupacoordonează pe tinerii acestei școli. Practic, fostul liceul Textil revine în lumea teatrului adolescentin cu trupa Alter Ego despre care veți putea citi în următorul număr Buzz, dar îi veți putea vedea și la “Jurnalul copiilor”, în curând.

Festivalul continuă și mâine de la ora 16:00, la Colegiul Național “Grigore Ghic”‘ Dorohoi, iar de la ora 18:00, Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoșani.

Joi are loc festivitatea de premiere. Președintele juriului din acest an este directorul teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei.