FB_IMG_1555094340359Activitatea este intitulată “Donezi sânge, salvezi o viaţă” şi a avut loc, joi, în data de 11 aprilie.

Botoşănenii au avut ocazia să doneze sânge pentru persoanele aflate în nevoie, chiar la Uvertura Mall.

În jurul orei 10, echipa mobilă a Centrului de Transfuzii Botoşani şi-a început activitatea.

În mare pare au fost vizaţi salariaţii gigantului conex comercial, dar au donat şi persoane care erau doar în trecere în Mall.

“Este un prim pas promiţător, s-au prezentat mai multe persoane tinere, unii au fost acceptaţi, alţii nu, dar au aflat de nevoia de sânge şi sperăm că vor reveni. Sperăm să mai fie astfel de activităţi cu echipa mobilă “, ne-a declarat Temneanu Paraschiva, directorul Centrului de Transfuzii Botoşani.

Botoşănenii au fost încântaţi de această activitate şi speră să mai existe genul acesta de acţiuni.

“Am considerat că gestul meu poate produce o schimbare, am vrut să ajut, fiind o lipsă acută de sânge. Cu cele 10 minute cât a durat să donez, pot salva o viaţă. Aş dori să mai fac asta”, ne-a spus un cetăţean care tocmai donase.

Directorul de Marketing de la Uvertura Mall, Ştefan Zosin ne-a decalat

“Noi dorim ca orice acţiune pe care o facem să aducă un plus vieţii şi calităţii vieţii cetăţenilor din Botoşani, să se desfăsoare la noi şi să aibă toată susţinerea noastră”.

Ideea acțiunii a pornit de la un client care a contactat Uvertura mall pe Facebook. Organizatorii spun că vor să mai  desfășoare, pe viitor,  astfel de activităţi, cea mai apropiată fiind programată pe 14 iunie, cu ocazia Zilei donatorului.