bucurie1Liceul de Artă “Ștefan Luchian” a derulat, în perioada 8-12 aprilie, proietul caritabil Bucurie la Cutie ce a avut ca scop susținerea copiilor mai puțin norocoși. Elevii de la Liceul de Artă au donat tot felul de  lucruri necesare pentru educația copiilor, dar și alimente.

Acțiunea caritabilă a început în anul 2016, de Ziua Mondială a Bunăvoinței, pe data de 13 aprilie. Conducerea școlii a decis să organizeze o săptămână întreagă dedicată bunăvoinței și așa s-a născut proiectul  “Bucurie la Cutie”.

Directoarea școlii, Beatrice Păpădie ne-a explicat cum a evoluat în decurs de 3 ani activitatea: “Începând cu anul școlar 2016-2017 proiectul Bucurie la Cutie s-a transformat într-o adevărată campanie, în organizarea căreia s-a implicat și bucurie 4Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul de Artă. Cu fiecare dintre cele două ediții care au urmat, numărul beneficiarilor a crescut. Dacă în bucurie -2anul 2016-2017 am avut 120 de beneficiari, la ediția din 2017-2018 au fost 152, iar în acest an am putut oferi pachete unui număr de 184 de copii. 

Acțiunea devine în timp o tradiție a Liceului de Artă cu ajutorul cadrelor didactice, a elevilor dar și a părinților: “Proiectul Bucurie la Cutie reunește în fiecare an elevi, părinți și cadre didactice care se alătură cu generozitate unei inițiative frumoase. Dincolo de latura caritabilă și de voluntariat, elevii învață din astfel de experiență cât de importantă este munca în echipă, dar înțeleg și faptul că există copiii mai puțin norocoși decât ei care, însă pot fi ajutați și cărora li se pot face bucurii prin lucruri mici, făcute cu dragoste. În mare parte beneficiarii sunt aceiași în fiecare an, motiv pentru care am văzut legându-se prietenii între aceștia și elevii voluntari care se ocupă însoțiți de cadrele didactice de distribuirea pachetelor, a mai declarat Beatrice Păpădie.