FC Botoșani este singura echipa din Play-Out care va putea juca în competițiile UEFA. Acest lucru este însă imposibil, echipa fiind eliminată din cupa. De altfel, FC Botoșani are că obiectiv salvarea de la retrogradare. FC Botoșani a primit în fiecare an de la promovarea în prima ligă, folosind aceasta licenta o singura data, atunci când a jucat în preliminariile UEFA Europa League. Atunci Botoșani a trecut de Spartak Thinvali(Georgia), dar a fost eliminată de Legia Varșovia.

Procesul de acordare a licenței cluburilor, care au solicitat licența de participare la competițiile UEFA pentru sezonul 2019-2020, s-a încheiat astăzi 19 aprilie 2019.

“Au solicitat licența UEFA următoarele cluburi:

  1. Fotbal Club FCSB SA
  2. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  3. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  4. Fotbal Club Viitorul SA
  5. Asociația Fotbal Club Astra
  6. Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
  7. Asociația Fotbal Club Botoșani

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – a acordat licența UEFA tuturor cluburilor mai sus menționate, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2018.

Precizăm că, astăzi 19 aprilie a.c., s-a încheiat perioada de apel împotriva hotărârilor instanței de fond, acestea rămânând definitive prin neapelare.”

(comunicat LPF)