lecvturaO dimineață plină de energie adusă în redacția Buzz de elevii clasei a I -a D ai Școlii gimnaziale nr 11, coordonați de profesoara Roxana Bidalac. Copiii erau curioși să vadă cum se întâmplă lucrurile într-o redacție, de unde vin știrile, cum se face un ziar, cum se prezintă o știre etc.

Și grație colegei noastre mai mari, Karina Todireanu, micuții au avut parte și de câteva exerciții de dicție, astfel înțelegând ce înseamnă să rostești cuvintele clar, cum trebuie să vorbești când ești în fața camerelor de filmat. Fiecare copil a luat rolul unui moderator citind la pupitrul de știri de pe prompterul instalat în redacție.

copii buzzLa final, micuții au avut parte și de o citire de citim buzzprompter profesionistă din partea Karinei pentru a înțelege unde se poate ajunge dacă depunem efort de învățare.

Ce ne-a impresionat, însă, pe noi la micuții care au fost astăzi în vizită la redacția Buzz este că odată ce fiecare a primit în dar cartea Izabelei Buhinschi cu povești educative despre protecția mediului înconjurator, s-au și pus pe răsfoit și citit. Mulți dintre ei au fost efectiv capturați de poveștile scrise de colega noastră mai mică, și ea elevă a școlii lor.  Cartea Poveștile Izei a fost realizată cu sprijinul programului Patrula de Reciclare, tocmai pentru a susține nevoia unui mediu cât mai curat.

Totodată, copiii au primit ziarul Buzz pe care, de asemenea, n-au încetat să-l citeacă chiar în timpul activității lor din redacția Buzz.

Mai multe fotografii aici