invierea cimitirul eternitateaÎn noaptea de Înviere, botoșănenii, cu mic cu mare, au mers la Biserică pentru a primi lumina lui Hristos. Cu mare bucurie și nerăbdare, mi-am pregătit cele necesare și am mers, împreună cu părinții mei, la Biserica Eternitatea.  Am ajuns cu jumătate de ora înainte de începerea slujbei de Înviere.  În curtea Bisericii, erau deja mulți oameni: bunici cu nepoți, părinți cu copii, aceștia având pregătite candelele și lumânările pentru a lua lumina sfântă. Unii aveau pregătite și cosulețele cu pască, cozonac și inviereouă roșii.

Aproape de ora 00:00 s-au stins luminile și a venit preotul cu o lumânare aprinsă și a spus “Veniți de luați lumină!”. Toți credincioși și -au aprins lumânările, unii de la alții și au cântat Hristos a Înviat.

Cum eram într-un cimitir, mulți dintre credincioșii prezenți la slujbă, imediat ce preotul a terminat predica, s-au îndreptat spre mormintele celor dragi pentru a le duce lumină.

Tot cimitirul era  o mare de lumină. La Jurnalul copiilor veți urmări un reprotaj despre cum creștinii botoșăneni au luat lumină. Reporterii Buzz au fost la Înviere atât ca buni creștini, cât și ca reporteri.

Este sărbătoarea Învierii, nu a Iepurașului

Una dintre cele mai frumoase și importante sărbatori creștine este cu siguranță Paștele. Este  un prilej de petrecere și voie bună, alături de familie și prieteni. Eu știu că de Paște sărbatorim Învierea Domnului Iisus Hristos. Astăzi, în sâmbăta mare, am văzut filmul “Fiul lui Dumnezeu” și m-a impresionat foarte mult. Am rămas uimit de câtă iubire de oameni a dat dovada Iisus Hristos. M-am tot întrebat mereu de ce promovăm atât de mult iepurașul de Paste, de ce părinții spun copiilor ca iepurașul aduce cadouri și de ce nu le povestesc despre adevărata semnificație a sărbătorii, de ce nu le vorbesc cu iubire despre Iisus Hristos care s-a sacrificat pentru oameni.

Autor: Raul Pricop (8 ani)