La numai 11 ani o copilă din Botoșani urmează pasiunea tatalui ei pentru sport. Practică  volei, baschet, rugby și dans, iar pe lângă toate acestea face și jurnalism. Învață și foarte bine la școală, demonstrând că preocupările ei multe și frumoase nu o împiedică să fie printre cei buni ca elevă.  

Este vorba despre colega noastră de la ziarul Buzz,  Iustina Ivașcă care, la vârsta de 11 ani,  practică  patru sporturi, toate, o dată pe săptămână, plus cursul de jurnalism, de asemenea săptămânal. Fac aceste sporturi de când sunt foarte mică, îmi plac foarte mult și vreau să urmez pasiunea tatălui meu care este sportiv”,  spuse Iustina. Iustina este fiica lui Augustin Ivașcă, antrenorul sportiv de la clubul Fotbal Club Junior Botoșani,

Copila a mai declarat ca sportul pentru ea înseamnă o activitate distractivă, bună pentru sănătate,  dar și pentru timpul liber.

A participat la multe concursuri de gen la care a câștigat și multe premii ,, Am participat la diverse concursuri câștigând diverse premii. La unele am luat trofee, la altele medalii, iar la concursurile mari, chiar și premii în bani. A fost mereu multă muncă, dar am reușit să ajung la un standard dorit la vârsta mea în aceste  sporturi’’.   

Iustina recomandă practicarea unui sport de orice copil  pentru că mișcarea este foarte importantă pentru corp, pentru a rămâne într-o stare pozitivă fizic și psihic.

Mai trebuie spus că la cercul de jurnalism “Micii reporteri” unde este membră, Iustina a debutat cu un rol în scurtmetrajul “Rămâi” în regia Denisei Sandu și a Ilonei Dănilă, după scenariul Paulei Ifrim. Puteți urmări scurtmetrajul “Rămâi” aici.