Ilinca Oroșanu este o fată de 11 ani căreia îi place să deseneze. Face asta de când se știe chiar dacă n-a avut niciodată pretenții la premii. Până acum nu a avut nici o expoziție și nu are decât un premiu.

Asta cu toate că are acasă câteva desene foarte drăguțe. Ilinca spune că atunci când desenează își exprimă sentimentele. Ilinca are talent și cu toate acestea, are doar un singur premiu. L-a obținut la Libraria Alexandria, în cadrul unui  atelier de pictură.

“Singurul meu premiu a fost obținut la un atelier organizat la librăria Alexandria, nu am alte premii, dar îmi place să desenez”, spune Ilinca Oroșanu.

Copila este elevă în clasa a V-a, la Colegiul Național Mihai Eminescu. Ilinca este și membru al cercului de jurnalism “Micii reporteri”, are două participări la concursul de jurnalism “Botoșani, orașul meu drag” soldate cu premii și tot două participări în tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri”. La cea mai recentă ediție, Ilinca a primit premiu pentru cel mai bun discurs jurnalistic.

Autor:  Izabela Buhinschi, 10 ani

Desen realizat de Ilinca Oroșanu în mai puțin de o oră. Natura când o protejăm. Natura când o distrugem.