Unul dintre meșterii prezenți la Târgul Meșțerilor Populari, ajuns anul acesta la editia a XIII-a, preocupat de pictură, a prezentat două tablouri ce-ți luau privirea. Mulți oameni aflați în trecere pe pietonalul Unirii s-au oprit să-i admire lucrările. Este vorba despre pictorul Florin Bejinari din Rădăuți, Suceava ce le-a adus la Botoșani pe  Sofia Vicoveanca și pe Monalisa. Nu în carne și în oase, ci pictate cu migală și talent. “Pictez de când mă știu, însă pictura naivă am descoperit-o cu puțini ani în urma, adică 5 ani. Am redescoperit că sunt un copil, ca voi, pentru că pictura naiva înseamnă să fi inocent, o stare fiindcă n-o poți învăța în timp. O ai sau nu sau, o descoperi într-un anumit timp”, spune Florin Bejinari.

L-am întrebat despre cele două celebrități pictate.  “Monalisa Bucovinei pentru ca Bucovina, Moldova, România au cele mai frumoase  ființe, cele mai frumoase mame. De ce Sofia Vicoveanca, deoarece Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai frumoase femei ale cântecului românesc”. 

Târgul Meșterilor Populari este deschis botoșănenilor până duminică inclusiv. Puteți vedea o mulțime de lucruri ce reprezintă tradiția noastră românească, de la olărit, țesut covoare, ouă încondeiate, la păpuși, brodatul iilor, sculpturi din lemn etc.