Reporterii Buzz au fost, pe data de 11 mai, la Ipotești, pentru o activitate culturală adresată, în mod special, copiilor și adolescenților prin prezența unei edituri de prestigiu din Cluj.  Activitatea a fost organziată de Memorialul Ipotești -Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor.

Au fost invitați reprezentanți ai editurii din cadrul Muzeului Literaturii Române prin  doamna Carmen Leonte sau ai editurii Signatura de la Cluj Napoca prin doamnele Bianca Mereuță și Daniela Gheorghiță. Evenimentul a debutat cu un moment liric susținut de poetul Nicolae Panaite, considerat poetul lunii mai la Ipotești.

Momentul cel mai așteptat de către public a fost cel pregătit de editura Signatura de la Cluj. Artista Daniela Gheorghiță a prezentat expoziția “Cald și rece – în jurul lumii”, una emoționantă prin mesaj.

Totodată, a fost lansată și la Ipotești cartea cu același nume, ocazie pentru cele două reprezentante ale editurii să -i stimuleze pe copiii prezenți în a-și da frâu liber imaginației. Aceștia au fost întrebați cum văd ei culorile calde și reci cu propria minte. Au fost răspunsuri diferite, unele chiar foarte impresionante, de la simplul “bun și rău”, “trup și suflet”, “viață și moarte”,  “copii mici și copii mari”, “tristețe și fericire”, “cer și pământ” până la “apă și uscat”.

Doamna Bianca Mereuță a primit chiar în debutul momentului dedicat editurii clujene un frumos aranjament din partea Asociatiei judetene de babywearing Botosani prezentă la amfiteatrul Laurențiu Ulici unde a avut loc evenimentul prin mămici cu bebelușii lor.  Bianca Mereuță este cunoscută și pentru grupul Ce le citim copiilor– o comunitate națională de studiu, promovare și dăruire de carte și este femeia anului 2018 pentru promovarea dragostei de carte în rândul copiilor.

Un reportaj dedicat activității la care reporterii Buzz au luat parte veți putea urmări, în curând, la emisiunea “Fapte-n ARTE” de la Televiziunea Adolescenților. Nu uitați, follow și subscribe.

Mai multe poze de la eveniment aici.