Se spune deseori că un om puternic nu e cel care are bani foarte mulți, cel care își poate lua în orice moment o casă, căci acest om poate pierde în orice clipă tot ce are prin diferite mijloace, ci puternic e acela care are oameni pe care se poate baza, care are o echipă cu care poate face acele lucruri utile și esențiale unui grup de oameni, mai mic sau mai mare.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 10.00, s-a petrecut o întâmplare frumoasă. Copiii și adolescenții ziarului Buzz și-au dat mâna și-au format cea mai faină echipă din oraș. Au arătat că nu sunt prea mici să poată realiza o activitate adresată altor copii de vârsta lor, dar nici prea mari încât să se poziționeze față de participanții din exterior deasupra lor. Au fost firești și foarte buni.

S-au mobilizat impecabil în organizarea concursului de pictat cu cafea Culoare-n savoare. Un concurs aflat la ediția I, un concurs inițiat de o adolescentă a redacției. Au fost 20 de copii care nu s-au speriat de norii amenințători de dimineață și au venit la Barista, pentru a lua parte la primul concurs de pictat cu cafea din Botoșani.

Lucrările realizate au fost făcute cu multă migală, cu răbdare, cu talent, cu toată plăcerea din lume. Am văzut chiar posibile capodobere printre lucrările realizate și dacă nu mă credeți pe cuvânt, mergeți La Barista (Pietonalul Unirii), beți o cafea și delectați-vă privirile cu lucrările expuse acum, acolo. Apoi le puteți vota aici pe cele care v-au plăcut până pe 31 mai, ora 12.00. Like-urile voastre sunt de fapte aplauzele pe care concurenții noștri le primesc de la voi, cei ce apreciați frumosul.

Reporterii Buzz s-au constituit într-un adevărat staff, mobilizndu-se extraordinar, fiecare cunoscându-și rolul sau dacă nu și l-au știut, nu au avut unul, au primit unul și și l-au însușit pe loc foarte bine. Au desenat și ei, au fost reporteri, au văzut cum se face cafeaua la Barista, au râs, s-au simțit bine, au înregistrat participanții, au scris în timp real, au promovat concursul așa cum face un om mare. Da, am o echipă faină, iar astă mă face să mă simt un om puternic. Le mulțumesc oamenilor mei frumoși pentru dăruirea arătată unei inițiative care le aparține de la un capăt la altul. Și acum să-i numesc, cum e firesc:

Inițiator și organizator principal: Denisa Sandu (17 ani)

Live text, promovare online: Alexandra Ciotir (17 ani), Iosif Pintilie (15 ani)

Îndrumători concurenți în zona artelor plastice: Paula Ifrim (16 ani), Paula Zamfirescu (11 ani), Ilinca Oroșanu (11 ani), Ioana Stoiciuc (13 ani)

Foto-reporter: Marta Muraru (13 ani)

Cameraman: Theona Adomnoae (15 ani)

Entertaiment: Anca Biciușcă (17 ani), Karina Todireanu (17 ani), Ilinca Pușcașu (11 ani), Francesca Alupoaie (15 ani), Maria Niță (13 ani), Iustina Păduraru(11 ani|)

Birocrații (necesari că fără hârtii, tabele, formulare etc nu se prea poate activitate cu copii): Ioana Crăiniciuc, Raissa Pătrar Botușan

Reporteri: Alesia Țurcanu, Ioana Ivaș, Iustina Ivașcă, Ilinca Pușcașu, Ilinca Oroșanu, Raul Pricop, Maria Doncilă, Denisa Franț, Mădălina Nichiteanu, Mara și Nora Ștefan, Ana Lupașcu, Ștefan Niță

Fotografii mai multe de la eveniment găsiți aici.