14:00 Concursul s-a incheiat. Felicitari tuturor participantilor. Lucrarile pot fi votate cu like aici.

13:50 În acest moment picteaza ultima concurenta. Pictura ei reprezinta un copac cu radacini. Urmeaza perioada de votare.

13:20 Richard de la Handmade Infinity este în fața localului La Barista cu brațarile pe care le face. Reporterii cei mai mici ai redacției Buzz se întrec în a-și cumpara brățările sale colorate. Richard a oferit tuturor participanților brațări facute din cafea. Un reportaj despre cum sunt realizate aceste brățări, marca telebuzz.ro, în curând.

13:10 – În aceste momente la șevalete sunt concurenții de la categoria 14-18 ani. Aceștia pictează tablouri inspirate din povești. De exemplu, o concurenta a realizat o pictura dupa povestea lui Alladin.

11:55 – Au mai rămas doar 3 concurenți la categoria mică a concursului de pictat cu cafea care se desfășoară astăzi la Barista. Cei care au mai rămas sunt pregătiți să ajungă în fața șevaletelor și să aibă în mână pensoanele. În caz că se vor emoționa, vor primi sfaturi și indicații din partea reporterilor Buzz: Paula Ifrim, Paula Zamfirescu și Ioana Stoiciuc.  Mai trebuie menționat că deja au început să se adune participanții celei de-a doua categorii de vârstă 14-18 ani.

11:10 – Până acum și-au terminat desenele 3 copii, dar și un grup. Aceștia sunt mulțumiți de ceea ce au realizat deja, iar desenele lor au început  să fie urcate pe pagina de facebook La Piadina Botoșani, unde va avea loc votarea care va determina câștigătorii. Cei doritori să își susțină desenul preferat, îl pot vota până pe 31 mai. În aceste momente la șevalete au ajuns alți doi concurenți.

10:45 – Primul desen din cadrul concursului a fost terminat. Acesta aparținei unei puștoaice de doar 12 ani care a desenat un trandafir și este la prima experiență de acest fel.  A fost prima dată când am pictat cu cafea. Mi-a plăcut foarte mult! Mi s-a părut interesant concursul și am zis să încerc și eu. Astăzi am desenat un trandafir, ne-a povestit Diana de 12 ani.

10:30 – Tocmai a avut loc festivitatea de deschidere a concursului. Comcurenții erau emoționați, dar mulți dintre ei știau deja ce își doresc să picteze. Colega noastră, Denisa Sandu, le-a citit regulamentul pentru a cunoaște mult mai bine cum se va desfășura totul.

Șevaletele sunt deja pregătite, iar în fața lor au ajuns primii 3 concurenți, dornici de a-și expune imaginația și talentul.

09:50 – În câteva minute se va da startul concursului de pictat cu cafea. Participanții au început deja să se adune și zumzăie emoționați în localul Barista. Alături de părinții care au venit să îi susțină, cei mici completează formularele., beau un cappucciono sau o limonadă.

Tinerii jurnaliști de la Buzz sunt în staff-ul de organizare și se asigură că totul este gata pentru a putea începe concursul mult așteptat. Startul acestuia va fi marcat de categoria cea mică de vârstă: 10-13 ani.

În a doua parte a zilei, categoria 14-18 ani va intra în concurs. S-au înscris 15 copii la categoria mică de vârstă și 8 la categoria mai mare de vârstă. Printre cei înscriși se află și un grup de copii care și-a manifestat intenția de a pictat cu cafea.

Conform regulamentului, fiecare participant va avea la dispoziție 15 minute pentru a realiza desenul dorit, participanții  putând prelungi timpul de lucru cu maximum 5 minute. Tema ediției din acest an este la alegere.

Premiile pe care participanții le pot câștiga sunt mari și diverse.

Europe Direct Botoșani:

 • 3 tricouri
 • 3 sacoșe de pânză
 • Pixuri
 • Publicații

Handmade (Richard Cuzic):

 • Brățări pentru participanți

Cine Globe:

 • 5 invitații triple

Club Mischa Kids:

 • 10 vouchere a câte o oră

Asociația Buzz:

 • 2 ședințe foto profesionale

La Piadina, La Barista:

 • 2 abonamente la piadina (30 de piadine)
 • 1 bicicletă
 • 1 trotinetă

Categoria de vârstă 10-13 ani:

Mențiune: 1 carte Izabela+ 1 invitație cine globe triplă

Locul 3: 1 ședință foto profesională

Locul 2: 1 abonament piadine (30 buc)

Locul 1: 1 trotinetă

Categoria de vârstă 14-18  ani:

Mențiune: 1 carte Izabela+ 1 invitație cine globe triplă

Locul 3: 1 ședință foto profesională

Locul 2: 1 abonament piadine (30 bucăți)

Locul 1: 1 bicicletă

Concursul este organizat la inițiativa tinerei Denisa Sandu, elevă în clasa a X-a la Colegiul A.T. Laurian, în vârstă de 17 ani, membră a cercului de jurnalism “Micii reporteri” și redactor-șef al redacției Buzz.