1 iunie este o zi fericită. E adorabil sentimentul să vezi copii zâmbind, să vezi copii cu flori în păr, cu obraji pictați, să vezi fetițe cu păpuși în brațe și băiței jucându-se cu mașini. E fascinant.

Copiii sunt cei mai faini omuleți pe acest pământ. Un pământ fără copii ar fi lipsit de culoare. Ei îți dau energie, ei ți-o iau (dar îți place la nebunie treaba asta!) ei sunt universul. 1 iunie e ziua lor, iar micii reporteri ai ziarului Buzz sunt niște copii unici. Nu îi laud pentru că sunt ai mei reporteri, ci pentru că au învățat de mici să se joace într-un refren ce le-a colorat altfel copilăria. Și pictura asta îi diferențiază de ceilalți.

Astăzi, de 1 iunie, ei sunt eroii. Am avut, după amiază, premierea concursului de pictat cu cafea, iar dimineață, ne-am jucat de-a  copilăria pentru micuții orașului. Le-am arătat și lor ceea ce știu ei. Adică le-au arătat și au facut-o ca niște oameni mari, chiar dacă, într-un fel, s-au jucat la rândul lor. Au organizat ei înșiși, de la un capăt la altul, un concurs de pictat cu cafea, plus premierea. Eu doar i-am supravegheat, le-am dat sfaturi. Au mers ireproșabil. Au avut idei, au punctat exact ce trebuie ca treaba să le iasă. S-au jucat formidabil. Și îi felicit că deși pare o treabă de adult, ei preferă jucăria asta la vârsta lor pentru ca mai târziu să aibă niște puncte de plecare. Îi felicit și le mulțumesc tuturor pentru implicare, pentru strădanie, pentru dăruire. Chiar au fost o echipă grozavă. Îmi pare rău că nu găsesc poze cu toți cei implicați, dar e vorba despre toți. La mulți ani, micii mei reporteri! Sunteți niște copii unici!