CSM Botoșani încearcă să devină o forță în handbalul românesc. Totuși, pentru performanta e nevoie de finanțare puternica, astfel că CSM Botoșani caută fonduri.

“Suntem în faza finalizării bugetului. Avem proiect depus la Consiliul Local, urmează să depunem și la Consiliul Județean și suntem în discuții cu niste sponsori. Bugetul este format din 3 părți: finanțarea de la Consiliul Local, cea de la Consiliul Județean și sponsorii privați. Suntem un club privat și ne autofinanțăm. Am solicitat 200.000 de lei la Consiliul Local și 100.000 de lei la Consiliul Județean. Diferența până la 100.000€ se va face din sponsorizări. Suntem în discuții avansate cu sponsori, avem și o parte din parteneri din sezoanele trecute. Căutăm sponsori privați, branduri locale, dar până nu primim un răspuns de la municipalitate nu putem avansa demersurile, adică în 2-3 saptamani vom putea sa finalizăm discutiile.. Noi ne-am făcut programul. Lotul se va reuni pe 15 iulie. Fondurile nerambursabile sunt pe an fiscal. De asta avem nevoie de sponsori privați, pentru a putea termina sezonul. Dorim sa aplicam pentru un program sportiv multianual. In Romania, sportul ar trebui sa fie o prioritate.” –a declarat Cătălin Stoleru pentru Telem Botoșani

Radu Roșu, noul antrenor al echipei CSM Botoșani

De asemenea, o prioritate pentru CSM Botoșani este promovarea handbalului in județul Botoșani.

“De 3 ani exista handbal la Botosani. Suntem singura echipa din județ. Avem toată infrastructura necesară pentru a face performanță. Avem entuziasm. Era păcat să ne deafiintam pentru ca o tradiție se face prin continuitate. Vom împlini 4 ani de activitate și sperăm să ducem clubul in continuare, că sa facem acest sport atractiv. Buzăul a promovat anul trecut, iar de atunci nu mai fac față cei de la Liceul Sportiv cererilor de înscriere la handbal. Speram sa aducem 4-5 jucători de la Liceul cu Program Sportiv legitimați dublu. Nucleul de jucători este asemănător cu cel de anul trecut, dar vrem sa mai aducem și jucatori, poate chiar din Liga Zimbrilor. Vrem sa trecem doua tururi in Cupa României. Obiectivul in campionat este locul doi.”

“Botoșaniul pe harta performantei in handbal” a fost sloganul folosit de CSM Botoșani în ultimul sezon

Botoșani este un oraș vizat de Federația Romana de Handbal. Exista discuții ca Sala Polivalentă sa fie gazda pentru naționalele României, iar Steaua este așteptată la Botoșani pentru un amical. Una peste alta, la Botoșani chiar se vrea performanta handbalistică. CSM Botoșani poate ajunge departe, dar e nevoie de bani.