Mijloc de săptămână și temperaturi de vară autentică. Vara își întră în drepturi cu tot ce înseamnă ea, mai ales caniculă.

Iar asta se simte din plin mai ales la marginea orașului, unde de luna trecută a fost inaugurat cel mai modern parc de agrement și sportiv.

La Cornisa, în zona piscinelor exterioare, deși abia e mijlocul săptămânii, zeci de persoane, copii, tineri, dar și trecuți de prima tinerețe se bălăcesc, fac plajă. Cei mai mulți au pielea albă încă, iar înroșirea pielii este evidentă. Sunt și câțiva oameni care, pesemne, au mai avut parte de soare, asta se vede după etalarea bronzului proaspăt.

În parcarea din apropierea zonei mașini multe. Din Botoșani cele mai multe, dar sunt și din Suceava, Bacău sau chiar Buzău. Oameni curioși de parcul botoșănenilor. Se aude tare, ca la mare, muzica de la radio. Un radio local care beneficiază și de multă reclamă în parc.

Momentan, piscinele sunt cele mai gălăgioase, zona cu terenurile de sport, cu lacul pentru bărci și hidrobiciclete, ușor puștii (nici vânzătorul de bilete n-a mai avut răbdare să aștepte clienții. Chioșcul e închis, iar în geam e pus un bilet cu numărul lui de telefon).

Amfiteatrul pentru spectacole e generos, modern, cu o capacitate extraordinară pentru public. E miercuri seară, trecut de ora 18.00, și pe două scaune, stau la taclale, în Amfiteatru, doua tinere supravegheate de un bărbat.  În parcurile de joacă adresate puștilor, câțiva părinți își așteaptă liniștiți pe bancă copiii care se dau în leagăn.

Interesant, la Cornisa, există și o zonă pentru pasionații de skate parc și e cu acces gratuit.

Astăzi, chiar liberă zona, perfectă pentru o gașcă ce are, ca preferințe, skate ul și rolelele.

Surprinzător, parcul se păstrează într-o ordine și curățenie exemplară după circa  o lună de la inaugurarea lui.

Un deficit, însă. Rezolvabil în timp. Nu ai într-o zi caniculară ca asta de unde să-ți iei o sticlă de apă, o înghețată, ca să savurezi din plin minunăția asta de parc.