Colega noastră, Karina Todireanu, veterana cercului de jurnalism Micii reporteri, a trecut de preselecțiile unuia dintre cele mai longevive și dificile concursuri muzicale care au loc în țara noastră.

Este vorba despre festivalul național de muzică ușoară Trofeul Tinereții la care, pe vremuri, participau și Mihaela Runceanu sau Angela Ciochină.

Evenimentul- cel mai longeviv concurs de muzică ușoară la ora actuală-  va avea loc, anul acesta, în periooada 3-4 august, la Amara, iar cei 12 concurenți admiși în concurs vor cânta acompaniați de orchestra condusă de Ionel și Andrei Tudor. Festivalul va fi transmis de TVR.

Colega noastră a cântat în concurs piesele Drag îmi este dragostea din repertoriul Aurei Urziceanu (m: Laurentiu Profeta, versuri: Lucian Blaga) și Mi-e dor compusă de Mihai Trăistariu. Karina studiază muzica atât la Liceul de Artă Ștefan Luchian, unde este elevă în ultimul an, cât și în particular cu profesoara Anca Apetroaie de la Palatul Copiilor din Iași. Karina a mai participat la acest festival în urmă cu doi ani când organizatorii au creat, cu ocazia celor 50 de ediții, o ediție specială la care au dat posibilitatea să participe și unor concurenți cu vârste mai mici. Altfel, festivalul se adresează celor care au împlinit 16 ani.

Anul acesta, la Amara,  va avea loc cea de -a 52 -a ediție.

Participanţilor li se vor acorda diplome de participare şi premii.
„Trofeul Tinereţii“ Amara 2019 – 10.000 lei
Premiul I – 5.000 lei
Premiul al II-lea – 4.000 lei
Premiul al III-lea – 3.000 lei
Premiul de popularitate – 2.000 lei
Două menţiuni. 1.500 lei x 2