Dimineață, începând cu ora 10.00, copiii-reporteri au avut parte de o întâlnire spectaculoasă și inspirațională pentru munca de teren la reportajele pe care le vor face în cadrul concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți “Botoșani, orașul meu drag”. Micii reporteri s-au întâlnit cu jurnalistul Bogdan Caliniuc care a stat la dispoziția lor peste două ore.

Copiii și-au exprimat ideile cu privire la subiectele desprinse din citatele primite cu o zi înainte, citate pe care trebuie să le transforme în subiecte de reportaj.

Jurnalistul Bogdan Caliniuc le-a oferit sfaturi fiind încântat de bucuria copiilor și adolescenților de a participa la această competiție. La un moment dat, încântat de întâlnirea cu micii reporteri, cunoscutul jurnalist a spus: “și bani dacă mi-ați da și n-aș pleca așa ușor de lângă voi”.

Copiii și -au conturat deja primele idei, grație sfaturilor primite urmând ca de luni să înceapă munca de teren pentru poveștile pe care le vor realiza. Bogdan Caliniuc i-a încurajat să continue educația începută la Buzz fiind convins că sunt copii și tineri diferiți de ceilalți din generația lor. Totodată, jurnalistul botoșănean le-a spus, în contextul implicării lor ca mici reporteri, că generația lor este cea care va putea să schimbe cu adevărat ceva în România având o mentalitate flexibilă.

“Sunteți cu tot altfel ca generație, abia voi o să puteți schmba ce se poate schimba nu numai în oraș, ci în toată țara și voi puteți face asta față de noi. Noi am mai avut niște compromisuri din cauza unui balast educațional moștenit. Voi sunteți mult mai deschiși”, le-a spus Bogdan Caliniuc copiilor la final, încântat de întâlnirea cu micii reporteri.