Pe data de 10 iulie, ora 18:00, s-a deschis Centrul de Voluntariat B.O.M.D (Botoșani orașul meu drag), la Belvedere. Acesta își propune să fie o platformă de recrutare voluntari pentru organizațiile neguvernamentale și instituțiile din oraș. Centrul este realizat în cadrul proiectului intitulat Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag, ediția a VI-a BOMD, realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Botoșani. 

Alexandra Ciotir va fi  directoru executiv al centrului, secondată de Ioana Crăiniciuc. Alexandra ne-a  spus ce va face din funcția pe care o are.  ,,În primul rând având această funcție îmi propun să ating scopul pentru care a fost realizat acest centru, anume de a recruta mai mulți voluntari. Dorim să creem o platformă de voluntari pe care să îi oferim organizațiilor neguvernamentale din orașul nostru și instituților publice în acțiunile pe care doresc  să le realizeze”.

Ea ne-a spus  de ce e bine să facem voluntariat. “Eu fac voluntariat de la o vârstă foarte mică de prin clasele 1-4. Mă implic foarte mult în activități de voluntariat și pot spune ca m-a ajutat foarte mult. Îl consider un mod de dezvlotare  personală și prin intermediul lui ești mult mai apropiat de oameni, capeți și  anumite experiențe frumoase. Cea mai mare răsplată a voluntarilor este în 7 litere, adică ,,zâmbete”.

Denisa Sandu va fi  coordonator de proiecte și activități “Vreau să adunăm cât mai multe ONG-uri, să fac activitați frumoase, să aducem cât mai mulți tineri la activități voluntariat, deoarece este o zonă foarte importantă care ne dezvoltă pe noi, tinerii. Speram să avem succes, cât mai multi voluntari. Vom face o bază cu toți voluntarii astfel încât ONG-urilorși instituțiile din oraș să poată beneficia de ajutorul lor”.

Ioana Matfeev, coordonatorul proiectului, a mărturisit  la lansarea proiectului. ,,Prin 2017 la final, am fost întrebați dacă am putea face parte din acel mare și frumos proiect al orașului  <<GAL Botoșani pentru viitor>>. Evident că nu am spus nu, pentru că noi în general răspundem pozitiv tuturor provocărilor interesante și productive pentru tinerii noștri și nu ne-a parut rău deloc. La sfârșitul anului am avut surpriza să constatăm că am participat la un proiect câștigator care va aduce câteva milioane de euro, bani cu care se vor face multe lucruri în oraș. De aici a pornit ideea acestui centru pentru că mi-am dat seama că pentru a se întâmpla ceva bun în oraș trebuie să participe toți, de la primărie la cetățeni. De exemplu, dacă municipalitatea pune coșuri de gunoi, acestea sunt degeaba dacă noi ceilalți aruncăm pe lângă”.

Tinerii care doresc să facă parte din acest centru se pot înscrie pe site, completând formularul din dreapta.