Noul an școlar începe pentru toți copiii și sunt foarte mulți în România de astăzi care, cu doar câteva zile de prima zi de școală, nu au uniformă ori ghizdan pentru rechizite. Părinții abia au ce le pune pe masă, darămite să mai scoată din buzunar și bani pentru nevoile unui an școlar. Și totuși, școala începe și pentru copiii săraci.

Acesta este motivul pentru care Centrul de voluntariat B.O.M.D al Asociației Buzzmedia și Asociația H.A.P.P.Y, împreună cu magazinul Junior, au organizat o acțiune de susținere a copiilor proveniți din familii sărace.

12 copii au primit astăzi din partea magazinului Junior hăinuțe și ghiozdănele pentru noul an școlar. Uniforma mult dorită, cămășuțe, ciorăpei, treninguri, pantaloni, toate au adus bucurie și zâmbet în ochii micuților, dar și al părinților care au mai scăpat astfel de povara începutului de an școlar.  Au fost sprijiniți atât copii din oraș cât și din județ.

Voluntarii de la centrul B.O.M.D. s-au declarat bucuroși că au putut aduce fericire acestor copii. “A fost o bucurie pentru mine să pot participa la această activitate pentru că știu că sunt foarte mulți copii săraci care nu au cu ce să ajungă la școală. E o mare problemă asta la noi în România. Din păcate, mulți copii abandonează școală din cauza sărăciei”, a spus Ioana Crăiniciuc, director adjunct al centrului.

Denisa Sandu, în vârstă de 17 ani, coordonator activități la centru, a spus: “În primul rând mulțumim magazinului Junior că a venit cu această propunere și totodată, mulțumim prietenilor noștri de la H.A.P.P.Y care ne-au ajutat să-i identificăm pe acești copii care au nevoie de susținerea noastră. Vom încerca să mai facem astfel de acțiuni și pe viitor la centrul nostru de voluntariat, pentru că e foarte important să-i ajutăm pe copii să -si termine studiile, să-i încurajăm să-și dorească mai mult de la ei”.

Mai multe poze aici.