în Botoșani s-a deschis o sucursală a Asociației VeDemJust, ce a fost înființată în anul 2016 în București. Scopul său este promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Organizaţia este concepută ca un think tank pentru întreg sistemul de justiţie, pornind de la învăţământul juridic, continuând cu instituţiile juridice şi terminând cu profesioniştii care îşi desfăşoară în mod direct sau sunt auxiliari în sistemul de justiţie. Asociaţia desfăşoară şi acţiuni de tip watchdog alertând decidenţii, sistemul şi opinia publică cu privire la chestiunile ce intră în sfera sa de activitate.
Cea care coordonează sucursala este doamna Anca Colescu, consilier juridic și profesor de educație civică la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoșani. Aceasta, alături de Dascălu Maria Magdalena, Șalariu Mălina, Buliga Maria Adelina, din aceeași instituție de învățământ și Străchinariu Nadia, de la Colegiul Național “A.T.Laurian”, ambasadori ai asociației, vor înființa clubul de educație juridică “ROL-Rule of law
Plin de potențial, clubul își propune informarea tinerilor ce aparțin claselor V-XII, prin diverse dezbateri, jocuri de rol, procese simulate. Toate acestea prin a aduce, lunar, câte un specialist pe diferite domenii.
Înscrierile se vor face după începerea anului școlar. Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de facebook a sucursalei, aici.