Vacanța de vară este una foarte activă pentru copiii și adolescenții care aleg să fie Buzz, care aleg să facă jurnalism. Jurnalism pentru copii înseamnă întâi de toate dezvoltare personală. Și asta pentru că treaba asta pe care o facem noi aici, la Buzz, înseamnă  niște întâlniri cu niște oameni care te fac să înțelegi niște diferențe, care te fac să vezi mai mult decât ceea ce îți oferă generația ta.  Înseamnă o comunicare mai bună, înseamnă mai puțin trac, înseamnă curaj și încredere în forțele proprii.

Ceea ce m-a surprins personal este că psihologii înșiși recomandă părinților activitatea Buzz pentru copiii lor. Nu o dată mi s-a întâmplat să aflu asta. Buzz înseamnă în primul rând dezvoltare personală.

Ceea ce se întâmplă aici, e firesc, e activ, lasă copilul să greșească (căci nu-i așa cu toții știm, cel mai bine învățăm din propriile noastre greșeli!), îi lasă copilului libertatea de a se desfășura, imaginația și creativitatea lui sunt libere.

Revin la vacanța de vară a copiilor care aleg să fie jurnaliști de mici. Avem două proiecte estivale importante care ne dau prilejul să ne întâlnim zi de zi, care le oferă copiilor posibilitatea de a învăța, de a -și pune mintea și sufletul la contribuție pentru că ei singuri, doar îndrumați puțin, fac povești. Povești filmate. Povești în care ei sunt reporteri. Povești în care întâlnesc alți oameni, alți copii. De toate condițiile în așa fel încât să învețe, să înțeleagă viața în toată puterea ei.

Buzz e întâi de toate dezvoltare personală, apoi în funcție de plăcerea descoperită pentru munca asta de jurnalist, crești, îți dezvolți abilitățile într-o direcție. Sunt copii care au scăpat de trac, care au învățat să scrie, să comunice, care și-au îmbunătățit dicția cu microfonul în mână și astăzi sunt pasionați la extrem de camera de filmat.

Sunt copii care vor să meargă pe urmele Andreei Esca. Sunt copii care sunt pasionați de sport și au acreditare la meciurile F.C. Botoșani pe stadion. Sunt copii care, cu legitimația de reporter, merg la evenimente și fac știri pentru ziarul lor, pentru televiziunea lor. Sunt copii care au crescut și sunt deja curtați de siteurile de știri locale.  Sunt copii care, astăzi, sunt apreciați ca moderatori ai unor dezbateri ori pentru cum își fac treaba asta care  îi pasionează. E adevărat, muncesc, învață mult pentru asta. Dar îi pasionează și le place nebunie treaba asta în care au intrat și simt și ei că sunt altfel de când s-au instruit în Buzz.