Bucurie mare pentru sute de botoșăneni care au dat curs invitației de a participa la concertul trupei Phoenix de la Cinema Unirea. Curios loc pentru un asemenea concert, legendară trupă și o atmosferă ca -n vremurile de altădată. Totul în cadrul turnelui trupei Fie să renască. Biletul la categoria VIP afost 80 lei.

Concertul a fost unul sold -out, cele circa 400 de locuri pe care le deține cinematograful botoșănean fiind ocupate total. Oameni, în marea majoritate, trecuți de prima tinerețe, dar și copii care au rezonat cu muzica trupei, lucru remarcat prin faptul că micuții dansau pe ritmul refrenelor aduse de Covaci et comp. Au fost și tineri pasionați de rock care chiar au metalat în public, exprimându-și astfel bucuria de a asista la un concert legendar.

De la început chiar au fost hiturile mari: Fată verde, Ora Hora, Vremuri, Mugur de fluier, a fost și un moment in memoriam Leo Iorga, cu o piesă Compact mai puțin cunoscută și, din păcate, greu de recunoscut și din cauza sunetului nu foarte bun.

Au fost câțiva botoșăneni care, după concert, s-au întrebat de piesă, nereușind s-o distingă. Dar atmosfera, muzica, piesele selectate, oamenii de pe scenă (Lavinia Săteanu -vioară, cu un moment fascinant spre finalul concertului, ploieșteanul Costin Adam – bună voce, Flavius Hosu – baterie /Cristi Gram – ghitara, voce / Vlady Săteanu – ghitara bass, voce sau Dzidek Marcinkiewicz (Polonia) – clape, voce) sau solo-urile de chitară superbe  au readus legenda Phoenix renăscută iată și la Botoșani.

După ani și ani, apropo de Compact, Phoenix revine la Botoșani. Cu același succes, cu aceeași bucurie, cu nostalgia oamenilor de a-și trăi tinerețea ori copilăria. Indiferent de sunet, indiferent de condiții, Phoenix rămâne …Phoenix. Adică o legendă!

Finalul concertului, după câteva solo-uri de chitară ori ale solistei cu vioara, bine închegate  în povestea pregătită, s-a dat grație unui bis pe melodia În umbra marelui urs. Cu un public în picioare, cu inimi dezlănțuite. Cu un Phoenix ce renaște grație oamenilor de pe scenă, selectați după criterii bine fixate de marele Covaci, stâlpul legendei.