Sala Polivalentă Elisabeta Lipă a găzduit, joi seară, începând cu ora 19.30, un show al artistului Ștefan Bănică.  Aflat în plin turneu prin mai multe localități, Bănică a ajuns pentru prima dată cu un spectacol cu bilete și la Botoșani.

Surpriza a fost mare, căci sala, generoasă de altfel, ca număr de locuri, a fost plină. Din păcate, acustica sălii nu este concepută pentru astfel de spectacole, căci ecoul puternic a creat distorsiuni în ceea ce privește sunetul.

Nemulțumirea aceasta a fost declarată și de artist de câteva ori chiar pe parcursul serii, deși se știe că Bănică beneficiază la ora actuală de unul dintre cele mai bune banduri ale unui artist, The Fifties, care împlinește anul acesta 25 de ani de activitate.

Showul a fost conceput, așa cum a precizat și cântărețul, din piese cunoscute și mai puțin cunoscute, acestea alternând una după alta.

S-a cântat de la celebra Veta, spre finalul spectacolului, la bis, la Mi-e dor de tine, În seara asta (cu care a început spectacolul), Ești tot ce am mai bun, Super love, Găsește-mi loc în inima ta, Alerg printre stele sau S-0 facem lată (cântată cu jumătate din sală în picioare).

N-a lipsit Ani de liceu cântată în varianta proprie a artistului sau o jucărie muzicală, ceva mai nouă în repertoriul artistului, Coana mare. La Ani de liceu grupul de voluntari al artistului, câțiva liceeni din oraș, au cântat din toți plămânii lor piesa împreună cu artistul.

Pentru că sunt anul acesta și 18 ani de concerte de Crăciun susținute de artist, Bănică a adus publicului și o mostră din acele spectacole, respectiv un gospel, așa cum se întâmplă în acele showuri.

Seara s-a încheiat cu o scurtă ședință foto, neanunțată, astfel că doar cei care chiar și-au dorit să plece acasă cu un autograf sau o fotografie cu Ștefan Bănică și au mai rămas, au putut beneficia de aceasta.

Turneul a debutat la Galaţi, pe 27 octombrie şi a continuat în Piteşti (28 octombrie), Târgu Jiu (29 octombrie),  Arad (30 octombrie), Oradea (1 noiembrie),  Bacău (6 noiembrie), ieri,la Botoşani  şi Buzău pe 18 noiembrie.