La începutul lunii ianuarie,  împreună cu familia mea, am fost la Borșa în Maramureș, timp de patru zile minunate. Ne-am bucurat de natură, de aer curat, am practicat sporturi de iarnă.

Statiunea Borșa se afla în Munții Rodnei, în nordul țării. Am vizitat pârtia Poiana Stiol și pârtia Prislop.  Dar aveți, de asemenea, posibilitatea explorării muntelui alături de un ghid montan / instructor de ski sau snowboard.

Ca să te bucuri de zăpadă, recomandat este sa înveți să schiezi sau să te dai cu placa. Daca nu cunoști niciun sport de iarnă, poți apela la instructori care te ajută să mergi pe ski-uri foarte bine, în trei zile.

La baza pârtiilor se află monitori de schi care au un program destinat învățării si perfecționării acestui sport.

Borşa este o destinaţie foarte solicitată de amatorii sporturilor de iarnă.

Cea mai cunoscută pâttie este Runc-Ştiol, cu o lungime de aproximativ 2000 m şi o diferenţă de nivel de 500 m, dotată cu telescaun.

Tot aici este şi cea mai lungă trambulină naturală din Europa (90) m. Există numeroase pârtii de schii de diferite grade de dificultate precum şi o trambulină naturală (113 m) pe care se pot efectua sărituri cu schiurile.

Instalaţiile de transport pe cablu includ linii de teleferic şi teleschii, care leagă staţiunea de Vârful Runcul Ştiolului (1.611 m).

Pârtia Poiana Stiol este deservită de telescaun care funcționează între orele 9.00 dimineața și 5.00 după-amiaza.

Pârtia nu beneficiază de instalație pentru zăpadă artificială și nici de iluminare nocturnă.

Pârtia Prislop este noua atracție turistică din Maramureș. Situată la altitudinea de 1400 m, Pârtia Prislop are o lungime de 1100 m și este dotată cu instalație de transport pe cablu de tip telescaun cu 2 locuri și nocturnă.

Turiștii au la dispoziție spații de cazare și de servire a mesei, precum și un centru de închirieri articole sportive și echipamente pentru schi și snowboard.

Punctul forte al acestui nou punct de atracție și recreere sunt peisajele din jur. Frumusețea locului îți taie răsuflarea. Mănăstirea Prislop, care se etalează maiestuos în punctul cel mai înalt al Pasului Prislop, întregește tabloul feeric, dând privitorului o senzație profundă de bucurie, liniște și pace.

Pârtia Prislop Pârtia este dotată cu instalație nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu, însoțiți de muzica de la difuzoarele de pe pârtie ce creează o atmosferă de vis și bucurie.

Sper ca informațiile pe care vi le-am oferit în acest articol sunt interesante, vă recomand să vă bucurați de frumusețile tării noastre.

Chiar ne puteți scrie la contact@telebuzz.ro despe locurile în care ați fost și v-au imoresionat.

Autor: Mara Ștefan, 12 ani